Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Ies la suprafață informații mari: Gripa i-a salvat pe cei care NU s-au îmbolnăvit de COVID. Care este populația imunizată împotriva coronavirusului și care sunt "cauzele" rezistenței

O parte a populaţiei Japoniei şi a altor state din Asia Orientală ar putea dispune de o protecţie imunologică sporită faţă de noul coronavirus datorită expunerii sale anterioare faţă de alţi agenţi patogeni înrudiţi, relatează agenţia EFE potrivit unui studiu elaborat de Universitatea din Tokyo.

Ies la suprafață informații mari: Gripa i-a salvat pe cei care NU s-au îmbolnăvit de COVID. Care este populația imunizată împotriva coronavirusului și care sunt "cauzele" rezistenței

Aceasta poate fi o explicaţie pentru ''mortalitatea mai redusă înregistrată în Japonia şi în alte ţări din sud-estul Asiei'', potrivit profesorului Tatsuhiko Kodama, de la Centrul de Studii pentru Ştiinţe Avansate şi Tehnologie din cadrul Universităţii din Tokyo.


Analizele de anticorpi efectuate pentru circa o sută de japonezi ''indică faptul că imunitatea împotriva SARS-CoV-2 există în cazul multor persoane care nu au fost expuse acestui patogen, dar au fost expuse anterior proteinei altui coronavirus din aceeaşi familie'', a explicat Kodama la o teleconferinţă de presă.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut identifica nicio conversație dintr-odată: "s-a întâmplat o nenorocire!"Rezultatele preliminare ale studiului - în cadrul căruia continuă analiza mostrelor de anticorpi prelevate de la zeci de persoane - ''sugerează că imunitatea faţă de noul coronavirus există deja în multe ţări din Asia Orientală'', semnalează cercetătorul japonez.


El mai menţionează că o asemenea ipoteză este sprijinită şi de un alt studiu publicat cu o săptămână în urmă de cercetători americani şi efectuat printre locuitori ai oraşului San Diego care nu au fost expuşi coronavirusului SARS-CoV-2, aproximativ jumătate dintre aceştia având ''memorie imună'' împotriva noului coronavirus.

De aici a plecat totul! China a mințit omenirea! Primul caz de coronavirus: 17 noiembrie 2019! Rețineți: 17 noiembrie 2019!!!

Virozele care au generat tulpini înrudite cu SARS-CoV-2 au imunizat populațiaAcest oraş din California are numeroşi rezidenţi de origine asiatică şi legături multiple cu regiunea Asia-Pacific. La fel ca în cazul acestei regiuni, în San Diego s-au înregistrat în ultimii ani epidemii succesive de viroze ce este posibil să fi fost provocate de tulpini înrudite cu SARS-CoV-2, menţionează Tatsuhiko Kodama, incluzând aici şi epidemiile SARS (din anul 2003) şi MERS (din anul 2012).


''În Asia Orientală avem o lungă istorie de patologii cu simptome similare gripei. Multe din aceste virusuri au venit la început din China şi alte puncte din sud-estul asiatic şi apoi s-au răspândit către Orientul Mijlociu şi Europa'', explică de asemenea cercetătorul japonez, care a condus elaborarea studiului.

Testele COVID-19 au ieșit pozitive pentru o capră, un fruct pawpaw și o oaie în Tanzania. Președintele atrage atenția asupra testelor: "Se întâmplă ceva!"


Autorii acestui studiu consideră în concluzie că expunerea anterioară faţă de alţi viruşi din familia SARS-CoV-2 ''marchează o mare diferenţă în răspunsul imun şi rata mortalităţii'' între statele asiatice şi restul lumii în pandemia provocată de noul coronavirus.În timp ce China, Coreea de Sud şi Japonia au înregistrat între 3 şi 6 decese la un milion de locuitori, ţări precum Italia, Spania sau Regatul Unit au peste 500 de decese la un milion de locuitori. ''Este o diferenţă enormă care nu a fost studiată în mod extins şi trebuie să înţelegem care este cauza ei'', subliniază Kodama.Pe de altă parte, el spune că nu are încredere în datele despre numărul de contagieri oferite de autorităţile nipone, din cauza numărului redus de teste PCR efectuate. Conform acestor date în Japonia au fost confirmate circa 5.000 de cazuri de COVID-19, dar echipa condusă de Kodama estimează pe baza testelor pentru anticorpi că acest număr este în realitate de ''până la 16 ori mai mare''.

(Sursa: Agerpres)

Recomandari