Antena Căutare

Începe Postul Crăciunului! Cum îți influențeaza starea de sănătate cele 40 de zile fără carne, brânză și ouă

Mai sunt doar două zile până începe ultimul mare post din acest an, cel al Crăciunului. Mâine este lăsatul secului sau ultima zi în care credincioşii mai pot mânca lactate, carne şi ouă.

Primesc la schimb beneficii nemăsurate. Ultimele studii de peste ocean, realizate însă pe animale, arată că postul previne chiar îmbătrânirea organismului. O confirmă şi medicii noştri, care recomandă mai puţine produse de origine animală în alimentaţie pe tot parcursul anului.

Pe lângă importanţa religioasă, postul este o binecuvântare şi pentru corp. Aşa că am însoţit un nutriţionist la cumpărături pentru a afla meniul care ne ajută în cele 40 de zile de post.

”Una dintre mâncărurile mele preferate în post e guacamole. Pasta de avocado. Conține grăsimi sănătoase și combinat cu usturoi, ceapă, sare, piper și lămâie, are un gust foarte plăcut. Îl putem mânca și pe pâine.”, a spus un nutriționist.

Pentru prânz, în postul Crăciunului putem alege ciupercile, mazărea, fasolea sau orezul, alături de o salată de sfeclă.

”Atunci când renunțăm la produse de origine animală principala preocupare devine aportul de proteine. Combinând leguminoasele cu cereale integrale cum e orezul avem toți aminoacizii esențiali pe care îi găsim în produsele animale.”, a declarat nutriționistul Diana Crișan.

Întreg metabolismul este regenerat, arată cercetările medicilor. Digestia este îmbunătăţită, iar pancreasul va funcţiona la parametrii normali. De asemenea, postul repară celulele corpului, ceea ce se traduce printr-o piele mai sănătoasă.

Spre deosebire de Postul Paştelui, cel al Crăciunului este mai uşor de ținut, fiindcă are multe zile de dezlegări la peşte.

ANAF a suspedat concursurile pentru posturile vacante pe care le are. Fiscul căuta șefi pentru mai multe județe... Sindicaliștii cer urgent o decizie privind salariul minim: ”Dacă nu va fi crescut salariul minim, practic legea salariză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x