Antena Căutare

Cum l-a executat Kovesi pe Vantu in "Evenimentul zilei"

Unul dintre "deliciile" presei ultimilor ani a fost publicarea si, ulterior, disecarea stenogramelor convorbirilor telefonice ale diverselor persoane publice. Multa vreme, suspiciunea de consum a fost ca documentele au fost scurse, intentionat, catre mass-media, de catre unele din partile impicate. Niciodata, insa, pana astazi, n-au existat dovezi.

Cea mai mare valvataie mediatica a ultimilor ani a fost starnita de aparitia stenogramelor convorbirilor telefonice dintre Sorin Ovidiu Vantu si ziaristii de la Realitatea, documente care ar fi probat gravele ingerinte ale mogulului in politica editoriala a postului tv.

Catalin Tolontan a incercat, candva, sa argumenteze, intr-un text logic, ca respectivele selectii de convorbiri nu aveau cum aparea in presa fara sa fie date cu dedicatie. Evident ca buldogii democratiei catuselor, clasicii beneficiari ai scurgerilor din dosare, au bagat justificarea cu dosarele publice si datele puse la dispozitia mass-media, cu operativitate si in deplina transparenta, de justitia reformata. Evident ca minteau. Si Jurnalul National prezinta, in facsimil, dovada.

Documentele s-au livrat, odata cu "rechizitoriul curatat" si in acelasi timp cu trimiterea lui catre Tribunalul Bucuresti, de catre Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, intre altii, unuia dintre slujitorii regimului, jurnalistul Mircea Marian, senior editor al cotidianului Evenimentul zilei.

Care a simtit nevoia sa impartaseasca si cu altii bucuria de fi util, de a vedea niste ziaristi tarati in noroi si pe SOV pus la stalpul infamiei. Ca de fiecare data, orice secret electronic pe care-l stiu doi oameni devine, prin forward, stire de interes public.

Era de asteptat ca procurorul general, care n-a obosit sustinand ca scurgerile din dosare nu provin de la Parchetul General, sa fie macar atat de precaut incat sa trimita marfa - in acest caz, "rechizitoriu Vintu curatat ultima varianta" - de oriunde altundeva decat de pe adresa de mail de serviciu. Asadar, de-acum inainte, opiniei publice trebuie sa-i fie clar un lucru: informatiile pe surse, mai mult sau mai putin autorizate, care apar in "mijloacele de informare in masa" aflate in slujba regimului la putere provin (si) de la Laura Codruta Kovesi.

Cel putin pana la proba contrarie, domnia sa, ditamai procurorul general al Republicii Romania, ramane unica sursa dezvaluita si autorizata. Mai are rost sa-i cerem demisia doamnei Kovesi? Vom vedea! Dar, daca e s-o facem, ne e teama ca in curand prima noastra pagina va fi plina ochi de cereri ale demisiilor regimului portocaliu.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Pepe: Oana sa stea cuminte ca mai am gunoaie cu ea!... Ioana Maria Vlas despre extradarea lui Nicolae Popa: Nu cred pana nu-l vad!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x