Antena Căutare

Cum pregătim un prânz sănătos pentru copii?

Alimentaţia românilor diferă total de cea a celorlalţi europeni, şi, din păcate, nu în sensul bun. Consumăm exagerat de multă pâine şi prea puţin peşte, fructe ori iaurt. Mai mult, obiceiurile alimentare ale adulţilor, sunt din păcate, şi cele ale copiilor.

Cum pregătim un prânz sănătos pentru copii? Galerie
Prânz pentru copii

Dacă ținem cont de câteva sfaturi utile putem să le oferim copiilor un prânz delicios și foarte sănător. De exemplu, fructele învelite în şerveţel se păstrează mai bine, iar o porţie de fructe pe zi stimulează sistemul imunitar și ajută la creşeterea energiei. Recipientele tip termos sunt excelente pentru supe.

Lipsa de timp este principala cauză pentru care de multe ori prânzul multor copii nu este hrănitor cu adevărat. Bucătarul ne demonstrează că există însă şi variante rapide, care pot fi gata de pus în casoletă în mai puţin de 10 minute. Friptura de curcan cu zucchini şi ardei gras este una dintre ele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ar trebui să încercăm să nu mai dăm copiilor bani la școală, acesta ar fi primul sfat. Pachetul ar trebui să conțină alimente bogate în energie, asta înseamnă carbohidrati, salatele să nu lipsescă, salată verde, ardei gras, castravetele.

Alimentele le puteţi prepara inclusiv cu unt, căci şi cei mici au nevoie de grăsimi naturale. Dar nu în cantităţi mari. Pentru prânzul de la şcoala, nu sunt recomandate mâncărurile care necesită încălzire ori cele cu sosuri. De evitat ar fi de asemenea, produsele de patiserie, covrigii, o dată, de două ori pot fi consumate, dar nu în mod constant.

Fiecare grupă de alimente joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a organismului, mai ales în perioada copilăriei. Drept care asocierile alimentare trebuie făcute cu atenție.

Citește și: Cum să pierzi 20 de kilograme în doua luni atunci când ești gras (episodul 1)

Proteinele sunt cărămida principală pentru creștere, petru oase, mușchi, iar grăsimile sunt la fel de importante, contribuie la formarea membranei celulelor, în special membrana celulei nervoase. Ei trebuie să mănânce trei mese principale pe zi și două gustări care să arate cât mai inedit, căci copiii sunt atraşi de preparatele colorate. Un motiv în plus să puneţi în caserolele celor mici felii de legume şi de fructe.

Nici dulciurile nu trebuie total excluse din meniu. Ar fi bine totuşi să le înlocuiţi pe cele din comerţ, cu cele preparate acasă. Altfel, obiceiurile nesănătoase de acum se pot traduce în boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune ori boli cronice mai târziu. Datele arată că ocupăm locul 2 în Europa la obezitate infantilă.

A chemat ambulanța și a început să alerge în jurul casei. Cum l-au găsit medicii: „Dacă mă opresc, mor!”... Percheziții în școli și primării, după ce două milioane de euro ar fi fost cheltuite ilegal din bugetul de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x