- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Când vine vorba de nemilosul coronavirus, nu scapă nimeni, dar adulții-de la 60 de ani în sus-sunt cei care întâmpină cele mai mari probleme atunci când intră în contact cu noul virus.
Câteva dintre sfaturile Centrului de Sănătate și Control al Bolilor sunt bune de aplicat pentru orice genrație, însă există situații speciale în care adulții vârstnici ar trebui să ia în considere anumite măsuri speciale de prevenție pentru a-și proteja sănătatea, notează cei de la CNN.
Cei de la CNN au cerut ajutorul unor reprezentanți din cadrul Centrului de Sănătate și Control al Bolilor pentru a întocmi o listă orientativă a tuturor măsurilor de precauție destinată oamenilor ce depășesc vârsta de 60 de ani. Documentul poate fi găsit aici(în limba engleză și spaniolă) și distribuit tuturor celor dragi, luând în considerare că lista se poate schimba pe măsură ce autoritățile descoperă din ce în ce mai multe despre noul coronavirus.
Care este riscul tău de îmbolnăvire?
CSCB declară că „adulții vârstnici” și cei care suferă de afecțiuni cronice severe sunt cei ce vor întâmpina complicații grave în urma infestării cu noul coronavirus.
Experții în boli infecțioase definesc „adulții vârstnici” drept categoria de oameni ce depășesc vârsta de 60 de ani, așadar această categorie ar trebui să fie cea mai vigilentă când vine vorba de coronavirus.
Este la fel de posibil să contactezi boala și la o vârstă mai mică-pur și simplu este mai periculos pentru cei bătrâni, deoarece sistemul imunitar slăbește odată ce vârsta înaintează, spune doctorul Samir Sinha.
Iată ce ai de făcut dacă trăieşti într-o comunitate în care există un focar de infecție cu coronavirus:
1. Anulează toate programările la medic care nu sunt esenţiale;
2. Dacă ai o programare importantă, ia în calcul să o faci de pe telefon, prin apel video;
3. Spune-i unui prieten, persoane dragi, unui coleg sau vecin că eşti preocupat de boală.Alege-l pe unul dintre ei drept contact de urgenţă în caz că ai nevoie de ajutor;
4. Fă ce faci de obicei în timpul sezonului de gripă: spală-ţi frecvent mâinile, în mod corect. Foloseşte produse de igienizare pentru mâini atunci când nu ai apă şi săpun;
5. Asigură-te că au suficiente produse alimentare şi articole de toaletă pentru o perioadă mai lungă de timp;
6. Fă stocuri de pastă de dinţi, detergent, filtre de apă;
7. Găteşte şi congelează porţii pentru mai multe zile;
8. Dacă ai nevoie de tratament pe reţetă medicală, asigură-te că îl iei pentru 3 luni;
9. Evită locurile publice aglomerate sau clădirile slab ventilate, unde riscul de transmitere este mai mare;
10. Dacă ai programată o călătorie cu avionul ar trebui să o amâni;
11. Dacă aveai planuri să pleci pe un vas de croazieră, amână -le. Pasagerii de croazieră au un risc crescut de transmitere de la persoană la persoană.
12. Încearcă să menţii legătura permanentă cu cei dragi dacă eşti în autoizolare. Mai mulţi specialişti au studiat efectele izolării sociale la vârstnici şi au ajuns la concluzia că singurătatea şi depresia pot creşte rata de mortalitate.
13. Fă sport în casă şi hrăneşte-te sănătos, aşa cum ar trebui să faci în tot restul anului.
Închiderea școlilor și statul acasă. Cum reduc răspândirea virusului și salvează vieți?... Încă trei cazuri de coronavirus în Timiş. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 73 de persoane...