Antena Căutare

Cutremurul din 28 octombrie a fost prezis?! Raed Arafat, reacție dură: ”Poate induce țara în isterie!”

Cutremurul care a avut loc pe 28 octombrie în România a fost prezis din 15 august, conform unei postări făcute pe Facebook. 

Cutremurul care a avut loc pe 28 octombrie în România a fost prezis din 15 august, conform unei postări făcute pe Facebook.

Astfel, în urmă cu mai bine de două luni de zile, pe pagina de Facebook ”Seismic Center - Predicție și alertă cutremur”, a fost publicat un mesaj în care se vorbea de producerea unui seism mare în Vrancea.

”Că și opinie personală un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 Richter este posibil să apară în jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineînțeles mai este mult timp până atunci și abia înaintea intervalului vom știi ce procentaj este, dar este bine ca lumea să fie pregătită tot timpul inclusiv cei de la situații de urgențe în jurul datei de 28 octombrie și să comunice cu instituțiile de cercetare ale statului în caz că apar semnale că ar fi posibil acest lucru.”, este mesajul făcut public.

De cealaltă parte, însă, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a comentat mesajul apărut în mediul virtual.

„Mă îndoiesc că cineva poate face o predicție despre un cutremur. Am făcut verificări. Nu știm cine e în spatele acestui site, dacă cineva are o metodă validă de predicție îl așteaptă premiul Nobel. Nu există o astfel de predicție. Riscul e că se poate induce țara în isterie. Dacă site-ul publică și oamenii cred, vă dați seama ce va întâmpla”, a spus Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă noapte, în România, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut loc în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Vești senzaționale pentru sute de mii de români! Ei vor primi bani în plus la salariu! ... ALERTĂ! Mai multe linii de microbuze și autobuze din București vor fi suspendate din 31 octombrie! Mii de persoane vor f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x