Luna mai este cunoscută pentru vremea caldă și primele cireșe din piețe. Anul acesta prețurile la alimente au crescut exorbitant, fapt care se resimte în rândul românilor. Nici fructele nu au scăpat de scumpiri considerabile, în mod special cireșe.
Cireșele au devenit un lux pentru oamenii din România. În urmă cu două săptămâni, kilogramul de fructe ajunge la prețul de 175 lei, la tarabele din București sau din alte orașe. Pentru cei care nu vor să dea o sumă atât de mare pentru a-și face pofta, exista un loc la aproximativ 90 de km de Capitală unde fructele sunt vândute cu 25 - 30 lei kilogramul.
Citește și: Consumul de cireșe amare: beneficiile acestor fructe de sezon
De unde poți cumpăra cireșe la un preț de 5 ori mai mic
Prețul unui kilogram de cireșe nu este accesibil tuturor buzunarelor, însă puțini știu că își pot achiziționa fructele preferate la un preț de 5 ori mai mic de la „Festivalul Cireșelor” de la Paulești, care a avut loc în acest weekend. Cei care au avut drum spre Ploiești s-au bucurat din plin de cele mai savuroase cireșe.
De asemenea, tarabele de pe drumul din Paulești sunt prezene în permanență dacă nu ați reușit să ajungeți la „Festivalul Cireșelor”. Vânzătorii vând un kilogram de fructe la prețul de 25 - 30 de lei.
Citește și: Cea mai mare inflaţie din ultimii 30 de ani! Pe ce alimente și produse dăm acum cei mai mulți bani
„Ne bucurăm că le avem, nu ştiu cât va mai dura pentru că în ziua de azi un pom ţine 10-15 ani. Anul acesta, timpul nu ne-a ajutat ca în alţi ani, dar cireşele sunt deja la porţile oamenilor , ne putem bucura de ele. Nu facem festival fără această fructă bună”, a dezvăluit primarul comunei Păulești, Sandu Tudor, conform Antena 3.
Care sunt cele mai bune soiuri de cireșe românești
Boambe de Cotnari: Sunt cireșe foarte mari, iar soiul este extrem de productiv. Fructele sunt suculente, de culoare galben-auriu cu pete roz-roșu pe o mare parte din suprafață, foarte bune la gust. Pot fi culese la sfârșitul lunii iunie. Este un soi foarte des întâlnit în țara noastră. Cireșele sunt ideale pentru consum proaspete sau sub forma de dulcețuri și compoturi.
Citește și: Fructe benefice pentru organism. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în dieta zilnică
Negre de Bistrița: Li se mai spun cireșe amare. Fructele au culoarea neagră, pulpa este semipietroasă, iar gustul lor e amărui.
Amar de Galata: Acestea sunt cireșele bicolore, de culoare galben-roz, cu pulpă galben-albicioasă, cu un gust intens amar. Este un soi românesc de cireșe amare, cu o textură semipietroasă și formă sferică, ușor turtită la baza.
Citește și: Creștere record! Rata inflației a depășit 13% în România. Când poate să descrească potrivit anunțului BNR
Timpuriu de Bistrița: Cireșele sunt de mărime mijlocie și au formă alungită. Culoarea roșu închis ajunge până la negru atunci când fructele ajung la maturitate deplină. Pulpa este semicrocantă, cu vinișoare sângerii, suculentă, cu gust dulce și sâmburi relativ mari.
Cireșele de Cerna: Cerna au fructele mari, de culoare roșu-strălucitor și gust dulce-acrișor. Fructele se culeg la mijlocul lui iunie.
Uriașele de Bistrița: Sunt un soi foarte viguros, cu fructe foarte mari, de culoare roșie. Pulpa este pietroasă, suculentă, iar gustul e dulce, puțin acidulat. Fructele pot fi culese în prima jumătate a lunii iulie.
Olivia Păunescu și Florin Căruceru prezintă Observator 17 la Antena 1... S-a deschis o nouă plajă în România. Unde este situată și cum arată locurile de cazare, chiar pe malul apei...