Antena Căutare

Decizie de ultimă oră luată de ministerul Educaţiei! Toţi elevii din România sunt afectaţi de hotărâre

Luni, ministrul Educaţiei a afirmat că instituţia pe care o conduce şi unităţile de învăţământ vor avea obligaţia să treacă religia în programa şcolară ca materie opţională pentru elevi, doar începând din anul şcolar 2015-2016.

Luni, ministrul Educaţiei a afirmat că instituţia pe care o conduce şi unităţile de învăţământ vor avea obligaţia să treacă religia în programa şcolară ca materie opţională pentru elevi, doar începând din anul şcolar 2015-2016.

În consecinţă, elevii care nu au făcut cerere în septembrie 2014 că nu doresc să participe la orele de religie vor merge în continuare la aceste cursuri până la sfârşitul anului şcolar actual.

"Conform legii, hotărârea Curţii Constituţionale intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educaţiei şi pentru şcoli şi opţionale pentru elevi. Deci, în noul an şcolar, elevii vor trebui să facă opţiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferenţa faţă de anul trecut este că atunci au făcut opţiuni în care au precizat în mod expres cei care nu vor să facă religia, iar de anul viitor vor face opţiuni cei care vor să facă religia”, a declarat ministrul Mihai Sorin Câmpeanu.

Patriarhia Română consideră că prin motivarea deciziei privitoare la statutul orei de Religie, Curtea Constituțională a României recunoaște importanța acestei materii de studiu și implicit încurajează participarea elevilor la aceasta.

Reîntâlnire emoționantă, după 18 ani! Abandonat de părinți, când era bebeluș, Andrew s-a întors! Care au fost primele cu... Vărsătorii au nevoie de liniște! Caută un colț de liniște! Previziunile zilei, aduse de Camelia Pătrășcanu...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x