Căutare Live

Dentiştii revin la muncă! Ce program vor avea cabinetele stomatologice după data de 15 mai și care sunt regulile impuse pacienților

Din 15 mai, odată cu introducerea stării de alertă se redeschid cabinetele medicale. Măsurile de prevenţie împotriva bolnăvirii cu noul virus sunt draconice, iar stomatologii vor trebui să investească suplimentar în echipamente de protecţie şi pentru instruirea personalului din cabinetele medicale.

Distanţarea socială este noul cuvânt de ordine în sălile de aşteptare. Pacienții nu trebuie să se teamă că vor lua coronavirus de la stomatolog deoarece măsuile de igienizare și protecție vor fi maxime după fiecare persoană care a pătruns în cabinet.

Cum se face pregătirea la nivel de cabinet, dar și la nivel de personal

Mall-urile, redeschise parțial după 15 mai! Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre deplasările în afara localității: „Le considerăm întemeiate”

Medicii trebuie să își procure materiale de protecție. Colegiul Medicilor a avut o ședință finală și au dat cabinetelor stomatologice norme de reglementare în care li se spune medicilor din cabinete că trebuie să evalueze foarte bine pacienții înainte, să aibă chestionar cu întrebări legate de istoricul călătoriilor și simptomatologie, iar dacă există prezumția că cineva ar putea fi infectat trebuie raportat.

Însă medicii stomatologi nu pot avea certitudinea că o persoană este infectată cu cornavirus. Pacienții care sunt covid pozitivi, dar asimptomatici vor fi dirijați către serviciile de primiri-urgențe de la spitalele regionale sau ale celor care au servicii specializate pentru astfel de pacienți

Oameni sănătoşi din Botoşani, diagnosticaţi din greşeală cu COVID-19! conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a fost demisă

Medicii sunt obligați să nu părăsească cabinetul stomatologic echipați după ce au avut pacienți cu care au lucrat.

Echipamentele medicilor

Medicul va trebui să aibă un echipament protector, viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul este covid pozitiv. La fel, halatul impermeabil care să protejeze. Toate manoperele trebuie realizate cu multă precauție.

Liliecii NU au infectat oamenii cu Covid-19, ci alt animal! Virusurile fac „greșeli”, a existat un strămoș comun al coronavirusului

Pacienții vor fi mai întâi triați și chestionați în legătură cu patologia pe care o au, mai ales cei care vin cu probleme acute.

În prealabil, pacienții vor trebui să-și facă o programare, iar la programare trebuie avut grijă să se realizeze și o distanțare orară a consultațiilor. Obligatoriu, la intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Testele COVID-19 au ieșit pozitive pentru o capră, un fruct pawpaw și o oaie în Tanzania. Președintele atrage atenția asupra testelor: "Se întâmplă ceva!"

Sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate. Nu se va mai pune problema prezenței mai multor persoane: o singură persoană, fără însoțitor, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Patronul firmei care a făcut dezinsecţia într-un bloc din Timişoara, unde au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, a ...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri