- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Distanţarea socială este noul cuvânt de ordine în sălile de aşteptare. Pacienții nu trebuie să se teamă că vor lua coronavirus de la stomatolog deoarece măsuile de igienizare și protecție vor fi maxime după fiecare persoană care a pătruns în cabinet.
Cum se face pregătirea la nivel de cabinet, dar și la nivel de personal
Medicii trebuie să își procure materiale de protecție. Colegiul Medicilor a avut o ședință finală și au dat cabinetelor stomatologice norme de reglementare în care li se spune medicilor din cabinete că trebuie să evalueze foarte bine pacienții înainte, să aibă chestionar cu întrebări legate de istoricul călătoriilor și simptomatologie, iar dacă există prezumția că cineva ar putea fi infectat trebuie raportat.
Însă medicii stomatologi nu pot avea certitudinea că o persoană este infectată cu cornavirus. Pacienții care sunt covid pozitivi, dar asimptomatici vor fi dirijați către serviciile de primiri-urgențe de la spitalele regionale sau ale celor care au servicii specializate pentru astfel de pacienți
Medicii sunt obligați să nu părăsească cabinetul stomatologic echipați după ce au avut pacienți cu care au lucrat.
Echipamentele medicilor
Medicul va trebui să aibă un echipament protector, viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul este covid pozitiv. La fel, halatul impermeabil care să protejeze. Toate manoperele trebuie realizate cu multă precauție.
Pacienții vor fi mai întâi triați și chestionați în legătură cu patologia pe care o au, mai ales cei care vin cu probleme acute.
În prealabil, pacienții vor trebui să-și facă o programare, iar la programare trebuie avut grijă să se realizeze și o distanțare orară a consultațiilor. Obligatoriu, la intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura.
Sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate. Nu se va mai pune problema prezenței mai multor persoane: o singură persoană, fără însoțitor, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități.
O altă localitate din România ar putea intra în carantină! Autoritățile locale, apel de urgență: „Suntem sute!”... Abia întors din infernul COVID-19 din Lombardia, medicul Alin Suciu a plecat să salveze vieți în Republica Moldova: „Tre...