Antena Căutare

Despre credinta, valori si omul modern, cu parintele Marius Ciprian Pop si Oreste Teodorescu

Gheorghe Turda, parintele Marius Ciprian Pop si Oreste Teodorescu au vorbit, la Neatza, despre relatia omului cu Dumnezeu

“Toata inversarea realitatilor valorice se regaseste intr-o instrainare a omului si a lumii fata de Dumnezeu. In fiecare zi din viata noasta simtim o agresiune, prin care suntem indemnati sa-l exilam pe Hristos din sufletul si din viata noastra. […] E cel mai grav act ce se intampla la momentul acesta. O lume desacralizata, secularizata… Pe Dumnezeu trebuie sa-l scoatem din scoli, icoanele sa nu mai fie, Biserica trebuie sa nu mai aiba niciun rol in viata noastra, uitand ca de fapt Biserica nu inseamna clerul, ci trupul mistis al lui Hristos”, a spus parintele Marius Ciprian Pop.

Mai reusim, in aceste zile, sa traim o viata spirituala? Sau ne multumim cu bani si tehnologie?

“Lumea moderna incearca sa-l inlocuiasca pe Dumnezeu cu himere, cu realitati mincinoase din domeniul material, in special, dar si cel spiritual, care nu au nicio treaba cu realitatea pozitiva. Si atunci ne trezim ca ne bucuram doua zile de o masina frumoasa, pentru care muncim toata viata, suntem nefericiti si ajungem la depresie. Ne trezim ca ne bucuram de lucrurile acestea pamantesti, de cariera, de multe alte lucruri, dar vremelnic, cateva zile.… Dupa cateva zile te saturi de toate. Un singur lucru insa te poate bucura si acela este dragostea ta nesfarsita, Hristos sau Dumnezeu. Cand il ai pe El in suflet, le ai pe toate. Cand nu-l ai pe El in suflet, nu ai nimic”, a explicat parintele Marius Ciprian Pop.

De 1 mai, romanii au navalit pe plaje!... Calafat: 100 de femei INTOXICATE cu INSECTICID...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x