UPDATE 9.20 Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepresedinte al unei unitati bancare, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Diaconescu Florian Dragos.
DIICOT audiaza o suta de persoane intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.
Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, informeaza DIICOT intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.
In perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse - au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.
Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre invinuitii Aurel Saramet, avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepresedinte al unei unitati bancare, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Diaconescu Florian Dragos.
"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti si Biroul Teritorial Calarasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor. In acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 50 de perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu", se arata intr-un comunicat al Directiei.
Valoarea totala a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este estimata la suma de 22 milioane de euro.
Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre SRI.
Grav accident de circulatie in zona Cotroceni! Doi oameni au ars de vii si un adolescent a ajuns la spital in stare grav... Procurorul Ioan Irimie a fost nominalizat pentru sefia DNA, iar Tiberiu Mihail Nitu, pentru functia de procuror general...