Antena Căutare

Previziuni sumbre privind epidemia de coronavirus. Distanțarea ar putea să dureze până în 2022: ”În caz contrar, ar putea să urmeze un val uriaș de îmbolnăviri!”

Distanțarea socială impusă din cauza infecțiilor cu noul coronavirus ar putea să dureze până în 2022, întrucât epidemia ar putea să reizbucnească după renunțarea la izolarea socială, potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității Harvard. 

Previziuni sumbre privind epidemia de coronavirus. Distanțarea ar putea să dureze până în 2022: ”În caz contrar, ar putea să urmeze un val uriaș de îmbolnăviri!”
Previziuni sumbre privind epidemia de coronavirus. Distanțarea ar putea să dureze până în 2022: ”În caz contrar, ar putea să urmeze un val uriaș de îmbolnăviri!”

Potrivit acestui studiu, măsurile privind distanțarea socială ar trebui să fie păstrate vreme îndelungată, pentru ca infecțiile cu noul coronavirus să nu explodeze, depășind astfel posibilitățile spitalelor.

''Chiar şi în cazul unei aparente eliminări (...) monitorizarea trebuie continuată, deoarece recrudescenţa contaminării este posibilă chiar până în 2024'', apreciază cercetătorii într-un studiu publicat marţi în revista Science, de unde a fost preluat de dpa.

O informație esențială despre coronavirus a fost contrazisă! „Ne-am păcălit! Pangolinul n-are nicio vină! Unul dintre animalele pe care le iubim cel mai mult ne-a transmis COVID-19!”

Marc Lipsitch, unul din conducătorii studiului de la Harvard, a declarat marţi, într-o teleconferinţă, că ''predicţia unui sfârşit al pandemiei la vară (...) nu este în concordanţă cu ceea ce ştim''. Alături de coautorii articolului, el a insistat că nimeni nu cunoaşte răspunsurile la întrebări importante privind protecţia naturală: nu se ştie dacă pacienţii vindecaţi de COVID-19 devin complet imuni la coronavirus sau cât timp durează imunitatea. Testele care pot oferi indicii prin detectarea anticorpilor abia încep să apară pe piaţă, iar multe se dovedesc nefiabile.

Cercetătorii au efectuat diferite estimări ale imunităţii, ale dispariţiei infectării în sezonul cald şi ale distanţării sociale pentru a face predicţii privind răspândirea coronavirusului pe viitor, iar simulările au arătat că odată cu ridicarea restricţiilor va creşte din nou numărul de cazuri de contaminare.

Scenariul cel mai pesimist este cel în care distanţarea strictă, într-o etapă timpurie a epidemiei, nu este urmată de controale. În acest caz, ar urma un val foarte mare de îmbolnăviri la iarnă, aşa cum s-a întâmplat şi în epidemia de gripă din 1918, când s-a infectat un sfert din populaţia mondială şi au murit 100 de milioane de oameni, potrivit Agerpres.

Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienții cu COVID-19! „A fost unul dintre primele semnale pe care mi le-a dat corpul, după ce m-am infectat!”

De asemenea, izolarea excesivă, pe o perioadă de 20 de săptămâni, ar reduce atât de eficient propagarea virusului încât nu s-ar crea practic nicio imunizare a populaţiei, iar asftel următorul vârf al epidemiei ar fi mai accentuat.

Având în vedere importanţa impactului economic al distanţării sociale prelungite, studiul nu recomandă un scenariu sau altul, ci se limitează la avertismentul că o distanţare socială ineficientă sau pe o perioadă prea scurtă poate duce la suprasolicitarea catastrofală a asistenţei medicale.

Guvernul condus de preşedintele Donald Trump a citat un alt model, al Universităţii din Washington, conform căruia epidemia din Statele Unite va începe să se stingă la sfârşitul lui mai, permiţând revenirea la normal.

Ea e „femeia liliac” din Wuhan! A făcut o descoperire esențială pentru combaterea COVID-19, dar China i-a băgat pumnul în gură! A lansat un avertisment cumplit! „Atenție, asta nu e tot!”

În prezent, guvernatorii statelor americane Pennsylvania, New Jersey, Connecticut, Delaware, New York şi Rhode Island dezbat momentul şi modalităţile de anulare a restricţiilor de circulaţie, în vederea reluării activităţilor economice.

Coronavirus în lume, cifre oficiale

Bilanțul global al cazurilor de infecții cu coronavirus a depășit două milioane, luni seară, în condițiile în care SUA au depășit deja pragul de 600.000 de pacienți contaminați și se luptă cu lipsa de echipamente medicale. Potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins pe platforma Arcgis, peste 50.000 și-au pierdut viața. Joi, Spania a depășit 18.000 de decese, după ce a înregistrat un bilanț zilnic record, în timp ce Italia a depășit 21.000 de morți.

Măștile de protecție, obligatorii într-un nou județ, de astăzi! Autoritățile locale, alarmate de numărul persoanelor inf... Amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare: Au depășit 8 MILIOANE lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x