Potrivit HotNews, in rechizitoriul intocmit de procurori in 2002, cand Sebastian Ghita a fost trimis in judecata sub acuzatia de inselaciune si fals in declaratii alaturi de alte opt persoane (Berendel Dan Florin, Gheorghe Romulus, Lalu Ioan Gheorghe, Lenghel Alexandru, Iriza Stefan, Stefan Stela, Nicorici Mircea Daniel, Grigoriu Dan Constantin), anchetatorii au descris mecanismul prin care cei noua invinuiti, prin intermediul mai multor companii, ar fi vandut produse petroliere catre OMV eludand taxa FDSP (taxa pentru fondul special al drumurilor publice; denumita si Taxa Basescu, n.red).
In dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti se regaseste si prima declaratie data de Sebastian Ghita in fata judecatorilor.
In aceasta declaratie, Sebastian Ghita a respins acuzatiile procurorilor si a mentionat ca nu a incercat sa prejudicieze statul, ci doar a incercat sa recupereze o datorie pe care SNP Petrobrazi o avea la compania Asesoft Com.
Ghita spune in declaratia data judecatorilor ca societatea sa a realizat pentru rafinarie un soft si a pus la un punct un sistem informatic pentru care nu si-ar fi primit banii. In contul acestei datorii, rafinaria i-a propus lui Ghita sa ii dea produse petroliere.
Procurorii au sustinut in 2002 ca statul roman a fost prejudiciat cu 20 de miliarde de lei vechi, din acest prejudiciu 1.671.912.143 lei vechi consta prejudiciul realizat de Asesoft Com SRL, compania al carei administrator era Sebastian Ghita.
In 2002, cand a fost trimis in judecata, Ghita avea 25 de ani, dar faptele de care este incriminat de procurori au fost comise in anul 2000 cand managerul Realitatea avea 23 de ani.
Sursa: Jurnalul National
Barbat impuscat, dupa o urmarire ca in filme... Emil Boc, mesaj pentru cei care vor sa lucreze la negru: Nu mai merita!...