Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Două persoane au rămas înzăpezite în Munții Bucegi, la Peștera Ialomița. Turiștii habar n-aveau dacă se află în județul Prahova ori în Dâmbovița 

O mașină în care se aflau două persoane a rămas înzăpezită în apropierea Peșterii Ialomiței, în zona localității dâmbovițene Moroeni, localizarea acesteia fiind făcută de către operatorii 112. 

Două persoane au rămas înzăpezite în Munții Bucegi, la Peștera Ialomița. Turiștii habar n-aveau dacă se află în județul Prahova ori în Dâmbovița

Conform Argerpres, turiștii n-au știut dacă se află în județul Prahova ori în Dâmbovița.

"Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgenţă Dâmboviţa le-a transmis un link pe care să îl acceseze şi astfel să le afle coordonatele geografice. După activarea link-ului, informaţiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forţele de intervenţie într-un timp foarte scurt. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul", se arată într-o postare pe Facebook a STS.

De asemenea, STS anunță că până va fi implementată localizarea AM, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative - link de localizare HTML 5 Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112.

Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 şi afişarea acestora în platformele informatice. Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS şi conexiune la internet.

Recomandari