Conform Argerpres, turiștii n-au știut dacă se află în județul Prahova ori în Dâmbovița.
"Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgenţă Dâmboviţa le-a transmis un link pe care să îl acceseze şi astfel să le afle coordonatele geografice. După activarea link-ului, informaţiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forţele de intervenţie într-un timp foarte scurt. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul", se arată într-o postare pe Facebook a STS.
De asemenea, STS anunță că până va fi implementată localizarea AM, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative - link de localizare HTML 5 Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112.
Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 şi afişarea acestora în platformele informatice. Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS şi conexiune la internet.