Antena Căutare

După înmormântare, un tânăr din Caraș Severin s-a culcat în camera fratelui decedat. Familia l-a găsit mort a doua zi

Un tânăr de 36 de ani din Caraș-Severin venise în țară ca să-și îngroape fratele. S-a culcat în camera acestuia și a fost găsit decedat, a doua zi, chiar de rudele lui.

Galerie
Un tânăr a murit în somn, intoxicat cu monoxid de carbon

Tragicul incident s-a produs zilele trecute. Tânărul primise vestea morții fratelui său și a venit în țară, ca să participe la înmormântare. Obosit, acesta a decis să se culce în seara respectivă în camera lui, neștiind ce are să se întâmple.

Practic, soba de teracotă din camera fratelui avea fisuri mari, pe care el nu le-a observat la timp. S-a culcat, neștiind că există un nivel ridicat de monoxid de carbon în încăpere. Tânărul a murit în somn, asfixiat.

Sunt numeroase cazurile de acest timp și specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la importanța verificării sobelor, a centralelor și a coșurilor de fum. În plus, aceștia recomandă repararea lor doar de către persoane acreditate, iar improvizațiile sunt considerate a fi extrem de periculoase. Acumularea în încăperi a monoxidului de carbon se produce din cauza defecţiunilor la sobe, a unor racorduri neetanşe de evacuare a gazelor arse la centrala termică sau urmare a unor coşuri de fum înfundate.

Articolul continuă după reclamă

După înmormântare, un tânăr din Caraș Severin s-a culcat în camera fratelui decedat. Familia l-a găsit mort a doua zi

Un tânăr a murit în somn, intoxicat cu monoxid de carbon

Tragedia s-a produs din cauza unei sobe defecte

INTOXICAȚIE CU MONOXID DE CARBON

Monoxidul de carbon este greu de depistat, fiindcă nu are miros sau culoare. Simptomele ce pot indica o posibilă intoxicație sunt greața, durerile de cap, stările de moleșeală sau leșin și durerile de cap. Specialiștii recomandă ca, în cazul în care aveți sobă sau centrală în casă și resimțiți aceste simptome, să deschideți rapid geamurile și să părăsiți încăperea sau locuința respectivă, sunând la serviciul medical de urgență.

Prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon pornește de la verificarea periodică a sistemelor de evacuare a gazelor arse.

  • În blocuri de locuințe trebuie să ne asigurăm că apartamentele au în bucătării, unde sunt instalate mașini de gătit tip aragaz, orificiile de evacuare a gazelor arse spre exterior şi să verificăm dacă canalul de evacuare a gazelor arse nu este obturat, iar în cazul în care observăm probleme, să le remediem cu specialişti autorizaţi.
  • La case trebuie să verificăm coşurile de fum şi hornurile. Acestea trebuie curăţate de cel cel puţin două ori pe an, recomandat o dată înainte de începerea sezonului rece, numai de către persoane autorizate. Totodată, trebuie să verificăm şi îmbinările între sursele de încălzire şi coşurile de evacuare, deseori fiind necesară refacerea acestor îmbinări dacă sunt afumate. Nu mai puţin importante sunt garniturile de etanşare de la focare, care trebuie schimbate periodic, deoarece trebuie să reziste la temperaturi ridicate.
  • Nu trebuie să uităm de aragazuri, care trebuie supravegheate în timp ce preparăm hrana, existând riscul ca acestea să se stingă provocând în acest fel acumulări de gaze. De asemenea, aragazurile nu trebuie utilizate pentru încălzirea locuinţei.
  • Să nu lăsăm copiii nesupravegheați în încăperi în care sunt mijloace de încălzire în funcțiune.

Recomandarea este să avem în locuinţe montate detectoare de monoxid de carbon, care emit semnale sonore şi ne avertizează cu privire la eventuale riscuri legate de intoxicațiile cu monoxid de carbon, informează cei de la Agerpres.

Vela: Sindicaliştii ne dau lecţii la televizor. Vor să fie şi miniştri, vor să fie şi inspectori generali, vor să fie şi... Marcel Vela, despre Poliţia animalelor: Înseamnă structuri, cheltuieli şi noi, Guvernul Orban, am venit la guvernare înt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x