Așadar, începând de vineri, 22 noiembrie, grădinițele, școlile și liceele din țara noastră vor trebui să permită înscrierea tuturor celor care fac o solicitare în acest sens, chiar dacă nu dețin un CNP și, din această cauză, un certificat de naștere sau act de identitate. Aici putem vorbi despre copii, dar și despre persoane adulte, care n-au certificate de naștere sau CNP, potrivit avocatnet.ro.
Legea a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial, astfel că toate persoanele care doresc să se înscrie la școală pot face acest lucru.
Până acum, însă, lipsa CNP-ului și, implicit, a certificatului de naștere, reprezenta o piedică pentru înscrierea la școală și participarea (cel puțin) la cursurile școlare din perioada învățământului obligatoriu.
Conform unor estimări făcute de reprezentanți ai statului, în România există mii de persoane fără acte de identitate. Conform acestora, în 2016 existau cel puțin 10.000 de persoane fără un certificat de naștere și aproximativ 160.000 de persoane fără acte de identitate.
La înscrierea în sistemul de învățământ din România, potrivit legislației în vigoare, este nevoie, pe lângă cererea-tip de înscriere și actele de identitate ale părinților, de certificatul de naștere al solicitantului sau actul de identitate.
În prezent, durata învățământului obligatoriu este de 11 clase, dar, începând din 2020, ea se va majora cu trei ani. Mai exact, de anul viitor, la cele 11 clase obligatorii din prezent se vor adăuga și clasa a XI-a și a XII-a de liceu, dar și grupa mare a grădiniței.
Evenimentul Zilei îşi încetează apariţia în print după 28 de ani. Andronic: Decizia mea a fost legată de refuzul de a ma... Rezultate Loto 6/49 din 21 noiembrie 2019. Report de 3,43 milioane de euro la Loto...