- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cuplurile infertile care vor să aibă copii vor primi, începând din 4 iunie, sprijin financiar pentru realizării procedurii de fertilizare in vitro, anunță Primăria Capitalei.
Astfel, persoanele care au fost diagnosticate cu infertilitate și vor să devină părinți vor primi, începând din 4 iunie, 13.800 de lei, bani ce se vor acorda pentru fiecare cuplu, sub formă de vouchere în două etape, în baza scrisorii medicale.
Proiectul se va derula începând din 4 iunie, în farmacii şi în unităţi sanitare specializate în fertizilizare in vitro, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate, iar regulamentul privind acordarea acestui sprijin financiar va fi postat joi pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB) şi va putea fi consultat atât de către cuplurile interesate de acest program, cât şi de farmacii şi de unităţile medicale specializate în realizarea acestei proceduri, spune Primăria Capitalei.
Persoanele eligibile pentru acest sprijin financiar sunt cuplurile infertile au indicaţie pentru procedura de fertilizare in vitro, membrii cuplului sunt asiguraţi medical, partenerul suferă de azoospermia, femeile au între 24 şi 45 de ani.
Sprijinul financiar acordat este de 13.800 de lei cuplu/solicitare şi se acordă sub formă de două vouchere pentru fiecare solicitare. Voucherele se vor acorda simultan, după cum urmează: etapa 1 - voucher medicamente pentru tratamentul de stimulare, în valoare de 4.600 de lei şi etapa 2 - voucher proceduri medicale pentru intervenţia medicală specifică, în valoare de 9.200 de lei.
În România, rata fertilităţii scade alarmant şi se estimează că, în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. Anual, în țara noastră, se fac anual 5.000 de fertilizări in vitro, de 10 ori mai puţine decât în Europa de Vest, existând însă anumite probleme din cauza cărora cuplurile nu pot avea copii, iar fertilizarea in vitro este singura soluţie.