Sunt zeci de procese în curs, la mai multe tribunale și judecătorii din România, care au ca obiect exact apa de ploaie, pe care românii nu vor s-o mai plătească. Cum este posibil? Ei bine, bucureştenii, de exemplu, plătesc anual, în medie, peste jumătate de milion de euro pentru apa de ploaie.
Acum, problema a ajuns şi în Parlament, unde aleşii vor să schimbe formula de calcul, scrie capital.ro, care citează televiziunea publică.
Mulţi bucureşteni nu ştiu că plătesc această taxă, ea fiind inclusă în calculul de la întreținere.
De peste zece ani, companiile de utilităţi încasează bani lunar pentru transportul şi epurarea apelor pluviale. Taxa a fost mereu controversată pentru că este calculată pe baza unor valori medii ale precipitaţiilor şi nu prin cifre precise, mai scrie sursa citată.
Mai mulţi parlamentari vor ca acest serviciu să fie facturat primăriilor şi au depus un proiect de lege.
"Nimeni nu ştie exact câtă apă de ploaie se scurge de pe un bloc sau de pe o casă. Aşadar, baza de impunere este ilegală, iar această taxă nu trebuie plătită de consumatorii casnici din România", se arată în proiectul de lege.
În urma petiţiilor depuse de cetăţeni, mai multe primării din ţară au eliminat deja taxa pentru apele pluviale. Proiectul de lege care prevede ca taxa pentru apă de ploaie să fie achitată de primării este în dezbatere la Senat.
Valul de aer polar cuprinde toată România! Ce ne așteaptă în zilele următoare: Meteorologii fac avertizări pentru weeken... Doi ani de la Colectiv. A apărut RAPORTUL INCENDIULUI. Informații DEVASTATOARE despre tragedia din 2015...