Antena Căutare

Efectele poluării asupra fertilității femeilor

Conform unui studiu realizat de cercetătorii italieni, sistemul reproducător feminin este afectat de factorii de mediu. Rezultatele sunt bazate pe un studiu al unui hormon numit AMH care indică numărul de ovule viabile pe care ovarele le pot produce.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii italieni, sistemul reproducător feminin este afectat de factorii de mediu. Rezultatele sunt bazate pe un studiu al unui hormon numit AMH care indică numărul de ovule viabile pe care ovarele le pot produce.

Cercetătorii au analizat nivelurile de AMH pentru aproximativ 1300 de femei. Femeile care trăiau în aerul cel mai poluat erau de două până la trei ori mai predispuse să aibă nivelurile de AMH sub 1ng/ml, față de femeile care locuiau în zone mai puțin poluate.

„Aspectele de mediu ale vieților noastre contează, așa că ar trebui să avem grijă de mediile închise și cele exterioare.”, a declarat Antonio La Marca, autor principal al studiului.

La Marca a declarat că studiile precedente au sugerat existența unei legături între poluarea aerului și fertilitatea scăzută la femei, iar testele pe animale au arătat că poluarea ar putea afecta nivelurile de AMH.

BAC 2019. Ecaterina Andronescu, revoltată înainte de examenul la Limba Română: "Elevii mi-au scris pe Facebook cu g... Admitere Medicină 2019. Cât este taxa la UMF București și data examenului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x