Viteza inovării tehnologice, a lansării pe piață a tot mai multe dispozitive tehnologice, dar și a noi programe digitale și servicii îi aduce pe specialiști în imposibilitatea de a detecta la timp și a elimina într-un timp cât mai scurt vulnerabilitățile sistemelor.
Ca urmare a acestui fapt, numărul și complexitatea incidentelor de securitate cibernetică sunt într-o continuă creștere și specialiștilor le este tot mai greu să urmărească progresul acestora. Acest lucru se petrece și pentru că există o industrie întreagă care se ocupă cu comercializarea pe piața neagră a vulnerabilităților informatice, conform cert.ro. Drept urmare, ele pun în pericol siguranța cetățenilor și produc pierderi mari societăților care trebuie să se preocupe constant de securitatea sistemelor digitale.
În acest context, devine relevantă implicarea activă a comunităților de cercetători în securitate cibernetică sau a tinerilor talentați și pasionați de asemenea subiecte.
Divulgarea coordonată ori divulgarea responsabilă exprimă responsabilitatea pe care o poartă organizațiile și cercetătorii (care se dedică să identifice aceste sisteme vulnerabile) față de organizațiile deținătoare sau producătoare, dar și raportat la utilizatorii sistemelor vulnerabile care pot fi afectați în urma publicării informațiilor vulnerabile. Din acest motiv, specialiștii trebuie să discearnă între două opțiuni care li se prezintă: fie să facă publice problemele de securitate, fie să ajute societatea în cauză cu sfaturi pentru creșterea securității de care dispune în prezent.
Vezi ce a făcut Roland Bogosi și de ce ar trebui să-i mulțumești și tu.
Primăria Capitalei va sponsoriza şi în 2017 construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Cât plătesc bucureştenii pentru n... Lovitură în dosarul Colectiv: Victimele cer introducerea în proces a statului român...