Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

A obținut media 10 la Evaluarea Națională, nu a văzut niciodată marea și are un mesaj emoționant pentru părinții ei. „Tot timpul mi-am dorit, dar nu s-a putut...”

O elevă din județul Olt a obținut media 10 la Evaluarea Națională, deși familia ei nu are o situație financiară strălucită, iar ea nu a văzut niciodată marea, cu toate că își dorește acest lucru de mult timp. Copila a dezvăluit ce visuri are și a spus câteva cuvinte emoționante pentru părinții ei.

O elevă din județul Olt a obținut media 10 la Evaluarea Națională, deși familia ei nu are o situație financiară strălucită, iar ea nu a văzut niciodată marea, cu toate că își dorește acest lucru de mult timp. Copila a dezvăluit ce visuri are și a spus câteva cuvinte emoționante pentru părinții ei.

Cristina Postelnicu, din Orlea, se numără printre cei opt elevi din județul Olt care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Copila, elevă la o şcoală gimnazială dintr-o localitate de lângă Corabia, a fost, doi ani la rând, la un pas de calificarea la Olimpiada Naţională de Limba Română, obţinând al doilea punctaj la nivel de judeţ. Are premii la mai toate disciplinele, la concursurile şcolare, însă rezultatele au venit cu mult efort.

„A învăţat până în ultima zi de şcoală, credeţi-mă, niciodată n-a considerat că e prea mult. Nu cred că a făcut meditaţii, dar dacă un profesor îi dădea să rezolve cinci teste, le rezolva pe toate, nu s-a plâns. Ea a avut 10 în toţi anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat aşteptat. M-am bucurat, dar ştiţi cum? Din tot sufletul, din tot sufletul!“, a declarat diriginta fetei, care la ultima discuţie privind orientarea în carieră a aflat de la elevă că şi-ar dori să meargă la Filologie, la un liceu din Craiova.

Cristina Postelnicu a spus că rezultatul ei excepțional la Evaluarea Națională a reprezentat o surpriză pentru ea.

„Este o surpriză. Adică mă aşteptam să fi făcut, dar nu-mi imaginam că va fi 10 fix. În unele momente a fost greu, când trebuia să învăţ foarte mult, dar tot timpul mi-am dorit să iau numai 10, pentru că îmi doream tot timpul mai mult de la mine. Îmi doresc să mă mut în altă ţară şi să am un post foarte bun. Momentan nu ştiu exact ce am să fac, dar sper că totul va fi foarte bine. Îmi place foarte mult să călătoresc“, a declarat eleva. Cât despre orientarea profesională, e şi mai greu după acest rezultat. „Într-un timp îmi doream să devin avocat sau judecător, după aceea am vrut Jurnalism, acum nu ştiu. Ar trebui să merg la Corabia la liceu, dar acum, că am luat notă mare, mă gândeam că poate am să merg mai departe. Dar e şi o problemă, pentru că ar trebui să stau la internat“, a mai spus eleva, potrivit adevarul.ro.

La Corabia ar fi mai uşor pentru părinţii ei, care lucrează în acolo, la o croitorie, în timp ce la Craiova ,costurile ar creşte.

Cristina Postelnicu nu a călătorit până acum foarte mult, dar, într-o vreme în care o mătuşă locuia în Anglia, iar tatăl fetei lucra la rândul său tot acolo, au avut ocazia să meargă toată familia. Atunci a descoperit că i-ar plăcea mult să călătorească, aşa că visul ei rămâne acela de a studia într-un domeniu care să-i permită să câştige ulterior bine şi să poată să descopere lumea. Până atunci niciun efort nu i se pare prea mare. În timpul şcolii se trezea la ora 6,30-7,00 pentru a se asigura că are timp suficient să înveţe. Uneori, seara, mai ieşea să stea de vorbă cu prietenii din sat.

Cristina își înțelege părinții pentru traiul modest pe care îl are și vrea ca aceștia să fie fericiți și să le îndeplinească visurile.

„Mi-au spus că mă sprijină în orice decizie pe care o voi lua, nu-mi impun ceva. Ştiu că se bucură foarte mult pentru mine şi probabil şi-ar dori să-mi ofere surprize şi de toate, dar eu îi înţeleg că nu pot. Nu îmi doresc nimic în mod special, îmi doresc să fie fericiţi, prin reuşitele mele să le îndeplinesc şi lor visurile de părinţi. Tot timpul mi-am dori să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi“, a mai spus eleva.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro