Antena Căutare

Epidemie de gripă în România. Încă două persoane au murit

Epidemie de gripă în România. Încă două persoane au murit din cauza gripei, au anunțat medicii. Este vorba despre doi bărbaţi, din judeţele Mureş şi Argeş. Numărul total al deceselor a ajuns la 56. 

Epidemie de gripă în România. Încă două persoane au murit din cauza gripei, au anunțat medicii. Este vorba despre doi bărbaţi, din judeţele Mureş şi Argeş. Numărul total al deceselor a ajuns la 56.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis, miercuri, că s-au mai confrmat două decese provocate de gripă. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A. Bărbatul a murit în 24 ianuarie, dar era cunoscut cu boli cronice şi nu se vaccinase.

De asemenea, a murit din cauza gripei, un bărbat de 43 de ani din judeţul Argeş. Decesul s-a înregistrat luni, pacientul, de asemenea, avea boli cronice şi nu se vaccinase.

”Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înalta, cu extindere regională în zona de sud a ţării şi cu focare locale şi cazuri sporadice în celelate zone ale ţării”, au transmis specilştii CNSCBT.

Potrivit acestora, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 134.201, cu 53.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Epidemie de gripă în România: Închiderea școlilor, decizie a Inspectoratelor Școlare

S-au înregistrat 3.393 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 283 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Ce se întâmplă în România dacă se declară epidemie de gripă. Decizia Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, fiind declarată epidemie de gripă în România, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

Un stareț fals a reușit să înșele 25 de persoane. Ce le spunea oamenilor... Gripa în România. Ministerul Sănătății declară azi epidemia de gripă în toată România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x