Antena Căutare

Eurobarometru: Romanii, dezamagiti si fara speranta

Ultimul Eurobarometru privind climatul social, dat publicitatii la inceputul acestei saptamani de Comisia Europeana, arata ca romanii, la egalitate cu grecii, sunt cei mai nemultumiti cetateni ai Uniunii Europene in ceea ce priveste situatia lor financiara. La polul opus se afla suedezii, care s-au declarat foarte satisfacuti de cum stau cu banii.

Potrivit Eurobarometrului, majoritatea europenilor sunt nemultumiti de modul in care guvernele se gestioneaza problema saraciei si pe cea a inechitatilor sociale.

Maghiarii sunt cei mai pesimisti in ceea ce priveste situatia lor si a tarii in urmatoarele 12 luni, cu -2.5 puncte, urmati de bulgari, cu -2,3 puncte, si romani si greci la egalitate, cu -2,1 puncte.

Iar Suedezii sunt cei mai multumiti europeni din punct de vedere al situatiei financiare (cu +5 puncte), urmati de danezi (+4,7), luxemburghezi (+4,7) si olandezi (+4,2).

In acelasi timp, romanii conduc detasat in clasamentul europenilor nemultumiti de sistemul de sanatate din tara lor, urmati la mare distanta de greci, bulgari, letoni si polonezi.

De asemenea, datele Eurobarometrului mai releva si care sunt europenii cei mai nemultumiti de felul in care inegalitatea si saracia sunt abordate in tara lor: doar luxemburghezii au dat un punctaj pozitiv, in timp ce letonii, romanii, grecii si lituanienii s-au declarat cei mai nemultumiti (-5 puncte sau chiar mai mult).

Eurobarometrul a fost realizat in iunie, esantionul fiind de aproape 27.000 de persoane, cate o mie in fiecare tara. Si a fost dat publicitatii la doar cateva zile dupa ziua mondiala "Ocupay Wall Street", cand mii de indignati europeni au iesit in strada.

Accident: Familie decimata intr-un taxi... Sofer oprit cu focuri de arma la Galati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x