- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Elevii de de clasa a VIII-a au terminat vineri, 8 iunie, cursurile anului școlar 2017 - 2018, iar luni, 11 iunie, începând cu ora 9:00, susțin prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la examenul de Capacitate.
Aceasta este prima probă scrisă pe care o vor susţine elevii care termină şcoala generală, următoarea fiind programată miercuri, 13 iunie, la Matematică.
Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba maternă în data de 14 iunie. Ministerul Educaţiei a anunţat că pune la dispoziţie o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli la examen.
Evaluarea Națională începe luni, 11 iunie, pentru elevii de clasa a - VIII-a cu prima probă: cea la limba și literatura română - scris. Urmează o zi de pauză, iar Evaluarea Națională 2018 continuă miercuri, 13 iunie, cu proba scrisă la disciplina Matematică.
Examenul de Capacitate, transformat în Evaluarea Națională
Evaluarea Naţională este primul examen major al ciclului de învăţământ. Acest examen, care are loc la final de clasa a VIII a, a trecut de-a lungul timpului prin mai multe modificări. Astfel, binecunoscutul examen de Capacitate a luat forma testelor naţionale, iar apoi a Evaluării Naţionale.
Dacă iniţial acest examen avea 3 probe (română, matematică, geografie sau istorie), ulterior s-a revizuit metodologia, astfel că elevii susţin acum doar probele scrise la limba română şi la matematică.
În plus, cerinţele au fost simplificate, astfel încât la limba română s-a ajuns la o variantă cu doar doar două subiecte, ce au la bază înţelegerea unor texte şi rezolvarea unor exerciţii legate de acele texte.
Vineri, 14 iunie, va fi ultima probă scrisă, potrivit calendarului MEN, și anume cea la Limba și literatura maternă.
Înscrierile la Evaluarea Națională se desfășoară în perioada 4 - 8 iunie 2018, iar afișarea rezultatelor se va face pe 19 iunie.
Conform Ministerului Educației Naționale: „Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă. Media obținută la EN VIII este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.”
Cum îți calculezi media de admitere la liceu?
MA= 0,2 x ABS+ 0,8 x EN
MA= media generală
ABS= media generală de obsolvire a claselor a V-VIII(20%)
EN= media generală obținută la examenul de evaluare națională(80%)
Evaluarea Națională, modele de subiecte pot fi găsite pe siteul edu.ro. - http://subiecte.edu.ro/2018/evaluarenationala/
- Modele de subiecte Evaluarea Națională la limba română
- Rezolvare. Barem Evaluarea Națională la limba română
Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la Simularea Evaluării Naționale
Înainte de examenul propriu-zis, elevii de clasa a VIII și-au putut verifica cunoștințele la Simularea Evaluării Naționale. Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat în proporție de 99,4% rezultatele de la simularea probelor scrise. Doar 48 de medii de 10 în toată România!
Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Astfel, la simularea EN VIII, 74.690 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 47% dintre elevii prezenți, procent ușor inferior celui înregistrat anul trecut (51,47%).
Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Pe tranşe de medii, avem următoarea statistică: 22.554 de medii între 5 şi 5,99, 20.371 de medii între 6 şi 6,99, 15.805 medii între 7 şi 7,99, 10.968 de medii între 8 şi 8,99, 4.944 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 48 de medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județul Cluj (60,2%) și în Capitală (64,7%).
În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 63,1% la Limba şi literatura română, respectiv de 33,1% la Matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, 82,6% din elevii prezenți au primit note peste 5.
Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2018. CE s-a dat la Limba română
Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Ratele de participare pe discipline au fost următoarele: 99,5% (170.232 de elevi dintr-un total de 171.017 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 97,7% (10.081 elevi) la Limba și literatura maternă și 99,4% (170.056 de elevi) la Matematică.
SUBIECTE Simulare Evaluare Naţională 2018: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică
Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanțelor.
Evaluarea Națională 2018. Cum să te pregătești pentru examen
La Evaluarea Națională, elevii trebuie să țină cont de cerințele subiectelor primite la fiecare disciplină. Ele trebuie să fie formulate clar, precis și să respecte programă pentru Evaluarea Națională.
Nivelului de dificultate al subiectelor va fi mediu de nivel mediu, iar timpul de rezolvare va fi de 120 de minute.
Pentru a te pregăti de examen, trebuie să ai la îndemână stilouri sau pixuri cu cerneală albastră, orice altă culoare o să-ți anuleze lucrarea;
Pentru scheme și desene poți folosi numai creion negru;
Dacă greșești, vei tăia fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală;
Cel mai important aspect: în timpul examenului NU ai voie să comunici cu un alt coleg, să copiezi sau să transmit materiale care permit copiatul. Dacă încalci această regulă vei fi eliminat din probă de examen și vei primi notă 1 pe lucrare;
Nu este permis accesul în sală cu materiale din care să poți copia cum ar fi: manuale, dicționare sau notițe;
De asemenea, în sală de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacoșele sau poșetele, prin urmare trebuie să le lași în sală de depozitare;
Dacă vii cu telefonul mobil, îl poți ține în sală numai închis. Căștile audio și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
Toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
Lucrarea ta va fi corectată de către 2 profesori evaluatori care lucrează în săli separate. Profesorii sunt selectați din alte unități școlare decât cele din care provin elevii arondați la centrul respectiv;
În cazul în care diferență dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media și se trece pe lucrare că notă finală, care este calculată că medie aritmetica, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Contestațiile notelor la Evaluarea Națională 2018
Contestațiile de la Evaluarea Națională se vor face după următorul program. Este necesar a se lua în vedere faptul că, în urma unei contenstații, nota finală poate scădea sau poate crește.
19 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)
20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor
23 iunie 2018: Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor
Evaluarea națională 2018. Scurtă recapitulare
-
Evaluare Națională 2018, clasa a II-a
Cei mai mici dintre elevii care susțin Evaluarea Națională au avut pe 7 mai examenul scris la Limbă Română, pe 8 mai examenul de citit la aceeași materie, pe 9 mai examenul la Matematică, iar pe 10 mai examenul pentru minoritățile naționale.
Rezultatele individuale au fost analizate de către cadrele didactice și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma analizei, cadrul didactic va decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care va cuprinde informații, diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării.
- Evaluare Națională 2018. Calendar și subiecte clasa a II-a
- Ce se va întâmpla cu notele! Evaluarea naţională 2018 la clasa a II-a continuă, marţi, cu proba de citit
-
Evaluare Națională 2018, clasa a IV-a
După școlarii de clasa a II-a, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a au participat la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2018.
Prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2018 a fost la Limba română, pe care elevii din școală primară au susținut-o pe 15 mai.
Proba de Matematică a fost programată pe data de 16 mai, conform calendarului publicat de către Ministerul Educației.
Pe 17 mai s-a desfășurat proba la Limba maternă.
- Evaluare Națională 2018. Calendar și subiecte clasa a IV -a
-
Evaluare Națională 2018, clasa a VI-a
Tot în luna mai a avut loc și Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a VI-a. Examenul la disciplina Limbă și Comunicare (pe 23 mai) a fost urmat de cel la Matematică și Științe (pe 24 mai).
Testările de la finalul clasei al VI-a au fot interdisciplinare. Testul de limbă și comunicare a cuprins materiile: Limbă și literatură română și Limbă modernă, iar testul de Matematică și Științe a cuprins noțiuni de Matematică, Fizică și Biologie.
- Te-ar putea interesa și : Evaluarea Naţională 2018. Elevii de clasa a VI-a susţin prima probă! Când vor fi afişate REZULTATELE
Ministerul Educației Naționale (MEN) susține că evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a "orientează școală românească pe drumul corect al modernizării și al creșterii performanței".
"Sensul acestor evaluări îl reprezintă, deopotrivă, analizarea corectă a sistemului de învățământ și începutul creșterii performanței școlii românești", a mai afirmat MEN.
-
Evaluare Națională 2018, clasa a VIII-a
Înscrierile s-au terminat vineri, 8 iunie.
Emoțiile au început pentru absolvenții clasei a 8-a și părinții lor. Primul pas către admiterea la liceu este aproape de final – înscrierea elevilor la Evaluarea Națională.
8 iunie este o zi importantă pentru elevii care se pregătesc să susțină probele din cadrul Evaluării Naționale 2018. Este ziua în care își iau la revedere de la profesori și colegi, dar și ultima zi în care pot depune fișele de înscriere pentru examene.
După un weekend de foc, în care emoțiile vor atinge cote maxime, luni, 11 iunie, se va desfășura prima probă, cea la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică, programată pentru 13 iunie. Elevii din partea minorităților naționale vor participa, pe 14 iunie, la proba de Limbă și literatură maternă.
- Citește și : Evaluare Națională 2018. Elevii de clasa a VIII a susțin luni prima probă. Iată ce trebuie să știe
-
Evaluare Națională 2018, clasa a VIII-a, olimpici
Evaluare Națională 2018 pentru olimpici. Olimpicii au susținut miercuri, 6 iunie, prima probă a Evaluare Națională 2018, proba la Limba și literatura română. Joi, 7 iunie, a avut loc Evaluarea Națională 2018 la Matematică pentru elevii olimpici.
Ministerul Educației Naționale (MEN) a precizat, prin intermediul unui comunicat, câți absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională 2018, conform datelor centralizate până sâmbătă, 9 iunie, la ora 12:00.
Astfel, în aplicația informatică figurau 150.310 candidați (99,69%) înscriși la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII).
INCENDIU la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte. Ce l-a cauzat... Un nou scandal cu imagini şocante! Elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, bătută de o îngrijitoare...