Antena Căutare

Fascinant! Piața Romană, numărul modei. Marieta şi Dan croiesc accesorii de lux pentru celebrităţi de la Hollywood. Românii încă îi descoperă

În vreme ce alţii nu ştiu cum să plece mai repede din România, ei s-au întors şi-au descoperit Romândria. Doi români care au pus pe picioare la Nissa o afacere cu accesorii de lux, cusute cu mâinile lor, au decis să lase tot şi să-şi încerce norocul în ţară.

În vreme ce alţii nu ştiu cum să plece mai repede din România, ei s-au întors şi-au descoperit Romândria. Doi români care au pus pe picioare la Nissa o afacere cu accesorii de lux, cusute cu mâinile lor, au decis să lase tot şi să-şi încerce norocul în ţară.

Marieta şi Dan croiesc fulare, şepci englezeşti, papioane şi cămăşi din materiale fine, pe măsura clientului, ca pe vremuri. Accesoriile lor au ajuns să fie purtate de celebrităţi de la Hollywood într-un serial difuzat de Discovery Channel.

În fiecare dimineaţă, îşi aşteaptă clienţii în uşa micului magazin din Piaţa Romană. Cu zâmbetul pe buze. Au renunţat la griji şi şi-au croit singuri drumul. În 2012, au pus pe picioare o afacere cu accesorii din stofă la Nissa. Le mergea bine, doar că în anul următor viaţa a avut alte planuri cu ei.

Când le treci pragul, păşeşti parcă în altă lume. În doar câţiva metri pătraţi, dai de celebra şapcă de vânătoare a lui Sherlock Holmes, de basca lui Gavroche şi de rânduri întregi de ţesături fine din care Marieta îţi poate croi modelul pe care ţi-l doreşti.

În timp ce românii încă le descoperă munca, străinii le cumpără deja accesoriile. Zeci de șepci, bretele, papioane și cravate croite de Marieta au ajuns să fie purtate de actori celebri, în miniseria Harley and The Davidsons, realizată de Discovery Channel. În filmul care spune povestea celebrei mărci de motociclete, Michiel Huisman, interpretul lui Daario Naharis din Game of Thrones, poartă şepcile croite de Marieta în micul ei atelier din Bucureşti.

Marieta coase de 20 de ani. Stă ore întregi în atelier până când tweed-ul din lână iese din mâinile ei în forme perfecte. Iar când vine vremea să le scoată în lume, Dan o face după meşteşugul bunicului său, care a fost toată viaţa cizmar.

De regretat, nu regretă nicio clipă că s-au întors în ţară, chiar dacă încă mai construiesc Romândria - o ţară aşa cum şi-o doresc. În 4 ani, au avut răgaz să vădă limpede diferenţele între ceea ce le oferea Franţa şi ceea ce deocamdată capătă la ei acasă.

Iar în ţara lui CEVA, ei s-au gândit să facă CEVA ANUME. Ce ştiu ei cel mai bine. Pentru că doar aşa o ţară cu atâtea neajunsuri poate fi numită Romândria. De curând, au devenit parteneri oficiali ai brandului de maşini de epocă Morgan. Nu au reţeta succesului, dar ştiu exact ce a funcţionat în cazul lor.

Cel mai tânăr navigator! La 25 de ani, Ștefana conduce Fregata României, cel mai puternic vas de război al țării noastre... De 17 ani, își petrece mai mult timp la manșă, decât alături de familie. Locotenent-comandorul Vlad Creţu Iubeşte zborul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x