Antena Căutare

Fenomen extrem lângă Craiova. O tornadă a băgat spaima în localnici

În România a început sezonul tornadelor. La puţin timp după ce astfel de fenomene au fost filmate la Făcăieni şi în județul Timiş, încă unul a fost surprins în apropiere de Craiova

În România a început sezonul tornadelor. La puţin timp după ce astfel de fenomene au fost filmate la Făcăieni şi în județul Timiş, încă unul a fost surprins în apropiere de Craiova, iar imaginile arată clar cum pâlnia, specifică în astfel de cazuri, se apropie de pământ.

La ora 13.30, nori grei şi negri se adună pe cerul Craiovei. Nu este însă o furtună obişnuită. La scurt timp, o pâlnie uriaşă se formează şi se înreaptă spre sol.

Fenomenul extrem, vizibil şi de la kilometri depărtare, este înregistrat şi pe radarul staţiei meteo din Craiova. Pe site-ul ANM evenimentul este înregistrat sub denumirea de trombă în depărtare sau nori de tornadă.

Meteorologii români sunt prudenţi când vine vorba despre astfel de fenomene extreme. Dar, dacă ei evită să folosească termenul de "tornadă", un specialist român care şi-a dedicat cariera studierii acestor evenimente meteorologice avertizează că aceste fenomene reprezintă doar începutul.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Aproape o oră traficul din centrul Capitalei a fost blocat! O șoferiţă certată cu bunul simț și-a parcat mașina pe linia... Alertă meteo de ULTIMĂ ORĂ! România, sub cod galben de ploi. Vremea se strică în weekend!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x