Antena Căutare

Fenomenele extreme ating apogeul în România! Meteorologii: ”Se pot forma tornade și episoade violente de grindină!

O alertă de cod roşu a dat alarma în Bărăgan, unde vijelia a lovit din nou cu forţa unei tornade! În toată ţara, furtunile s-au dezlănţuit, iar grindina a căzut din senin. Meteorologii nu exclud ca o nouă tornadă să se formeze chiar în zona Capitalei.

O alertă de cod roşu a dat alarma în Bărăgan, unde vijelia a lovit din nou cu forţa unei tornade! În toată ţara, furtunile s-au dezlănţuit, iar grindina a căzut din senin. Meteorologii nu exclud ca o nouă tornadă să se formeze chiar în zona Capitalei.

Vremea s-a schimbat deja radical în mai multe judeţe, iar temperaturile scad de la o oră la alta, din cauza unui val polar care a cuprins România. Şcolile se pregătesc să suspende cursurile, în timp ce românii sunt avertizaţi să se adăpostească în case.

Două zile, jumătatea estică a ţării este sub cod galben de furtuni, vijelii şi descărcări electrice. Viteza vântul ar putea ajunge până la 70 de kilometri pe oră, iar meteorologii nu exclud formarea unor noi tornade. Chiar şi în zona Capitalei, arată una dintre cele mai cunoscute aplicaţii meteo. Specialiştii au emis şi avertizări now-casting de cod portocaliu. În judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, a fost cod roşu, cu vânt de peste 100 de kiloemtri pe oră.

La Sinaia, temperaturile au scăzut chiar şi cu 10 grade faţă de zilele trecute. Turiştii au fost avertizaţi să rămână în cabane. Pe munte, sunt pericole uriaşe.

La altitudini mari, temperaturile au scăzut sub limita îngheţului. Şi ceaţă este pe creste, iar vizibilitatea este sub zece metri scăzută. Totodată, şi vântul suflă cu putere, iar la rafale, depăşeşte 35 de kilometri la oră.

Sunt aşteptate şi noi episoade violente de grindină. Autorităţile pregătesc rachetele din timp. Zilele trecute, au fost acuzate că au intervenit prea târziu.

După ce săptămâna trecută fenomenele extreme ne-au luat prin surprindere, de data aceasta autorităţile au dat mesaje de avertizare încă de ieri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis românilor să se adăpostească în case. Totuşi, dacă vijelia vă prinde afară, trebuie să fiţi atenţi la pericolele din jur

Stâlpii de înaltă tensiune şi firele de curent pot ceda în cazul unor furtuni puternice. Pericolul de electrocutare este uriaş. Fiţi atenţi atunci când parcaţi autoturismele. Pe cât posibil cât mai departe de arbori. Se pot prăbuşi iar pagubele sunt greu de recuperat. Nu în ultimul rând. aveţi grijă la tot ce vă înconjoară. Nu de puţine ori acoperişurile blocurilor sau tencuiala au fost desprinse de vijelie.

Ca să fie protejaţi, elevii ar putea rămâne acasă în următoarele zile. Ministrul Educaţiei a anunţat că ia în considerare închiderea şcolilor. Iar părinţii caută soluţii.

În această noapte, fenomenele meteo se vor intensifica, anunţă meteorologii. Suntem ameninţaţi de vremea rea până la sfârşitul săptămânii.

Câine în agonie, târât de o mașină, în Neamț. Animalul a fost legat de gât cu o funie. Video... Supraviețuitorii tragediei aviatice din Rusia, acuzații grave: ”Au riscat viața tuturor doar pentru a-şi salva bagajele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x