Antena Căutare

Focar de COVID-19 in Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean din Ploieşti. Internările în secţie au fost sistate

Autorităţile din Prahova au declarat un nou focar de infectare cu virusul SARS-COv-2 într-o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşt, după ce şase cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-29. Internările, care fuseseră deja sistate în secţiile Interne I şi Endocrinologie, au fost sistate şi la Neurologie.

„Potrivit ultimelor informaţii, furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 cazuri pozitive din cadrul personalului medical” , a anunţat vineri Prefectura Prahova.

Surse medicale cu declarat pentru News.ro că este vorba despre secţia Neurologie, unde internările au fost sistate. Aceasta este a treia secţie din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti care sistează internările din cauza numărului mare de infectări cu SARS-COv-2 în rândul personalului medical.

În urma depistării noului focar a fost demarată ancheta epidemiologică şi au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu noul coronairus, între acestea numărându-se trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase, testarea tuturor pacienţilor internaţi în secţie şi asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiei.

După externarea pacienţilor, se va efectua dezinfecţia terminală la nivelul secţiei, în toate spaţiile, precizează Prefectura Prahova. Până în prezent, în judeţul Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1323 persoane. Dintre acestea, 201 au fost declarate vindecate şi externate, iar 63 au decedat.

Ultimele trei decese au fost înregistrate în ultmele 24 de ore, fiind vorba despre trei femei cu vârste de 73, 82 respectiv 85 de ani, toate suferind şi de alte boli grave înainte de a fi fost infectate cu SARS-COv-2. În judeţul Prahova se află în carantină satul Gornet din comuna Gornet, iar în aceste condiţii a fost interzisă tranzitarea localităţii. Astfel, IPJ Prahova a anunţat vineri că rutele ocolitoare pentru cei care tranzitează zona sunt DJ 100L - DJ 102M (Bălţeşti)-DJ 231(Păcureţi) -sat Nucet - sat Poiana Copăceni – comuna Gura Vitioarei.

Un al treilea poliţist din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor confirmat pozitiv la testul pe... Răspuns uluitor!! Va circula metroul din Drumul Taberei, din toamnă? Șeful Metrorex: "Eu nu mă aştept la nimic. Vom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x