Antena Căutare

Foloseşti şi tu aerul condiţionat? Mare atenţie! O bacterie periculoasă îţi poate pune viaţa în pericol

Temperaturile ridicate din ultimele zile au fost greu de suportat fără ajutorul aerului condiţionat, însă acest lucru a dus la apariţia unei bacterii periculoase în New York.

Foloseşti şi tu aerul condiţionat? Mare atenţie! O bacterie periculoasă îţi poate pune viaţa în pericol
O bacterie apărută în sistemele de aer condiţionat face probleme în New York

Temperaturile ridicate din ultimele zile au fost greu de suportat fără ajutorul aerului condiţionat, însă acest lucru a dus la apariţia unei bacterii periculoase în New York.

Bilanțul epidemiei de legionelloză (datorită în special inhalării unor bacterii din sistemele de aer condiționat) a crescut în New York la 8 morți, 97 de persoane afectate și 92 spitalizate.

Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declanșarea epidemiei pe 10 iulie, 48 au fost tratate și au putut să se întoarcă acasă, a precizat primarul oraşului New York, adăugând faptul că persoanele decedate erau toate vârstnice și aveau şi alte probleme medicale.

Iată cum arăta prima maşină dotată cu aer condiţionat din lume

'Maladia legionarului' este boală infecţioasă datorată unei bacterii care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde şi a sistemelor de climatizare.

De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx.

Săptămâna trecută, bilanțul era de patru morți, 71 de persoane afectate și 55 spitalizate. El a trecut apoi la șapte morți, 86 de bolnavi și 64 de persoane spitalizate, înaintea noului bilanț de miercuri seara.

'Vreau să reamintesc că boala nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta', insistase marți primarul. 'Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastră cu apă', a adăugat el, precizând că vârful epidemiei a fost în 30 iulie și că de atunci a fost observată o 'reducere a creșterii cazurilor'.

Infecția rezultă din inhalarea picăturilor de apă contaminată. Bacteria poate fi dispersată în aer de 'ceața' care iese din turnurile de răcire a aerului.

'Maladia legionarului' este, potrivit primarului De Blasio, o 'problemă medicală persistentă' de mai mulți ani și el a anunțat că se lucrează la o nouă legislație pentru a se încerca o mai bună contracarare a acesteia.

Imobilele din Bronx în care a fost depistată bacteria adăpostesc un spital, un hotel, un centru comercial și două întreprinderi.

Infecția este cunoscută sub denumirea de 'maladia legionarului' de la prima epidemie cunoscută, survenită în 1976 într-un hotel din Philadelphia, unde se ținea o conferință a Legiunii Americane, principala asociație a foștilor combatanți din țară. Peste 220 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.

Sursa: agerpres.ro

Comportament revoltător! Doi tineri au pândit un om al străzii pentru a-i sparge un ou de cap și au postat isprava pe Fa... Pământul s-a zguduit! Un nou cutremur s-a produs în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x