Antena Căutare

LI SE REFUZA A DOUA SANSA: Fostii puscariasi reusesc sa-si gaseasca un loc de munca doar la negru

Cazierul apasa pe umerii celui care cauta de munca mai greu decat atarna bila de fier la glezna condamnatului. Chiar daca si-au ispasit pedeapsa fostii detinuti gasesc cu greu un angajator dispus sa le dea a doua sansa. Si chiar daca le surade norocul, de cele mai multe ori sunt angajati la negru sau primesc bani mai putini. Pentru ca societatea refuza sa ii integreze, fostii detinuti ajung de cele mai multe ori inapoi la inchisoare

Daca ar minti, un fost puscarias si-ar gasi de lucru mai repede. Dar la negru. Daca pretentiile fostilor detinuti cresc, trebuie sa fie sinceri cu posibilii angajatori. Un interviu cu patronul nu ar fi insa in avantajul unui fost puscarias. Chiar daca reusesc sa prinda un loc de munca decent, stigmatul cazierului ii urmareste pe toata perioada angajarii.

Unii dintre angajatori au gasit metode inedite de a-si testa oamenii care lucreaza pentru ei: cu poligraful.

Cert este ca putini angajatori sunt dispusi sa ofere o a doua sansa unui fost detinut. Mai ales cand piata muncii abunda de cereri de angajare.

In 2012, in unitatile penitenciare s-a derulat un numar de 335 programe de formare profesionala. Peste 8.000 de puscariasi au participat, insa doar jumatate a obtinut diplome.

Cristian Cioaca are liber la vizite. Libertatea lui va fi discutata de magistrati din 60 in 60 de zile... VIDEO: Harlem Shake a ajuns in cimitirele din Sibiu. Mai multi tineri s-au dezlantuit printre morminte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x