Antena Căutare

Epidemia de gripă a mai făcut două victime! Numărul morților a ajuns la 89! Unde au fost înregistrate ultimele două decese

Numărul deceselor cauzate de gripă în România în acest sezon a crescut la 89, după ce încă două persoane au murit răpuse de virusul gripal.

Numărul deceselor cauzate de gripă în România în acest sezon a crescut la 89, după ce încă două persoane au murit răpuse de virusul gripal.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). victima cu numărul 88 este un bărbat de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal de tip A, subtip pandemic, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal.

Victima cu numărul 89 este o femeie de 94 de ani din municipiul Bucureşti, confirmată cu virus gripal de tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente dar nevaccinată antigripal.

România, țara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană.

Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia virusului gripal este medie, potrivit adevarul.ro.

În ceea ce priveşte tipul virusului, cel predominant în România este virusul A H1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova. În Franţa predominant e virusul de tip A, în Ucraina predominant e virusul de tip AH3 şi în Turcia la fel. Ca răspândire, virusul gripal face ravagii în Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Spania şi chiar şi în ţările nordice.

Români, fiţi cu ochii-n patru! O nouă înşelătorie face ravagii pe internet! Atenție mare la aceste mesaje!... Au fost nouă cutremure în decurs de două ore! Mărmureanu a explicat pericolul seismelor din Marea Neagră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x