Antena Căutare

Guvernul a decis: ori pensie, ori salariu! Este una dintre măsurile luate aseară, în cadrul unei şedinţe care s-a încheiat târziu

În toiul nopţii au venit veşti noi de la Guvernul Orban pentru medicii şi profesorii ajunşi la vârsta pensionării. Dacă vor dori să lucreze în continuare la stat, vor fi nevoiţi să renunţe la pensie.

Guvernul a decis: ori pensie, ori salariu! Este una dintre măsurile luate aseară, în cadrul unei şedinţe care s-a încheiat târziu Galerie
Guvernul Orban

Măsura a fost inclusă în legea plafoanelor pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea parlamentară. Dacă Parlamentul respinge propunerile guvernului, atunci se face primul pas spre alegeri anticipate, avertizează preşedintele.

Dacă sunteţi medic, profesor ori actor şi vreţi să lucraţi şi după pensionare, la stat, va trebui să renunţaţi ori la această intenţie, ori la pensie. Este una dintre măsurile luate aseară, în cadrul unei şedinţe de Guvern care s-a încheiat târziu, în noapte. Vorbim despre o decizie cu impact major asupra bugetarilor, cu care inclusiv preşedintele României este de acord.

Măsura a fost inclusă în pachetul de legi pentru care Executivul Orban îşi asumă răspunderea parlamentară, adică nu va mai fi dezbătută în Parlament. În legătură cu vârsta de pensionare, premierul a declarat că aceasta va rămâne la 65 de ani, şi nu la 70. Executivul îşi asumă răspunderea şi pe alte trei legi.

Citește și: Schimbări majore! Ministrul Muncii vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

Al doilea proiect este ordonanţa 51, cu privire la transportul de persoane. Premierul Orban vrea să soluţioneze problemea elevilor care nu au cu ce să ajungă la şcoală. Iar a treia lege la care se angajează Executivul este cea a plafoanelor bugetare.

Şedinţa de la Palatul Victoria s-a încheiat după miezul nopţii, cu o decizie surpriză. Surse guvernamentale susţin că Executivul a introdus în proiectul de asumare a răspunderii două măsuri cu impact major asupra bugetarilor. Va fi interzisă cumularea pensiei cu salariul, deşi Guvernul Orban anunţase că va exista o dezbatere în Parlament înainte.

Cu alte cuvinte, cei care vor să lucreze şi după pensionare trebuie să aleagă între cele două venituri. În această categorie intră medicii, profesorii, dar şi actorii. Premierul Orban vrea să şi mărească vârsta de pensionare.

Citește și: Veste bună pentru toți românii! Vei avea o pensie uriașă la bătrânețe dacă îndeplinești aceste condiții!

Declaraţiile premierului au atras revolta unor medici şi profesori. Nici preşedintele nu este de acord ca românii să încaseze şi pensie, şi salariu. Guvernul a decis aseară să-şi asume răspunderea şi pentru majorarea salariului minim pe economie. Demnitarii primesc însă o lovitură dură. Indemnizaţiile lor nu se vor mai mări. Executivul îşi angajează răspunderea şi pe alte trei legi.

Al doilea proiect este ordonanţa 51, cu privire la transportul de persoane. Premierul Orban vrea să soluţioneze problemea elevilor care nu au cu ce să ajungă la şcoală. Iar a treia lege la care se angajează Executivul este cea a plafoanelor bugetare.

Citește și: Anunț pentru fumători! Schimbări pentru 2020: Cu cât va crește prețul țigărilor

Premierul Orban vrea şi abrogarea Ordonanţei 114. Pe de altă parte, asumarea răspunderii deschide calea către o posibilă demitere a Guvernului. Un scenariu care poate duce la alegeri anticipate. De la citirea în parlament a pachetului de legi pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea, opoziţia are la dispoziţie trei zile să iniţieze o moţiune de cenzură. Pentru a putea fi depusă este nevoie de semnăturile a cel puţin 117 parlamentari.

S-a iubit cu cine nu trebuia! Bărbatul a vrut să-i distrugă viața adolescentei din Sălaj cu care trăise o poveste de dra... Jucăriile comunismului pot fi văzute de copiii moderni la muzeu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x