Antena Căutare

Guvernul taie banii handicapatilor

Guvernul a gasit solutia pentru salvarea bugetului: taie banii de mancare si medicamente ai persoanelor cu handicap. In plus, se elimina abonamentele gratuite la radio si tv pentru veteranii de razboi.



Astfel, Guvernul va taia indemnizatiile primite de persoanele cu handicap si le inlocuieste cu sume derizorii fixe, dupa cum urmeaza: in cazul persoanei cu handicap care nu realizeaza venituri, va primi o indemnizatie lunara de 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat si 35 de lei pentru handicap mediu; in cazul persoanelor cu handicap care realizeaza venituri, indemnizatiile se acorda astfel: 205 lei pentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat si 20 de lei pentru handicap mediu.

Se vor taia de la 1 ianuarie 2011 si indemnizatiile acordate persoanelor care ingrijesc handicapati, care sunt in prezent de 400 de lei lunar. Conform ordonantei de urgenta, asistentul persoanei cu handicap va primi doar 50% din salariul net al unui asistent social debutant cu studii medii si este obligat sa ingrijeasca doua persoane cu handicap. Daca nu poate ingriji doua persoane cu handicap din cauza ca are in grija o persoana singura cu handicap sever, va primi doar jumatate din suma, undeva in jur de 200 de lei.

Vezi ce parere are Mircea Badea despre intentia Guvernului!



Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Jurnalul

Vezi avantajele si dezavantajele aderarii Romaniei la spatiul Schengen!... Doar 4% dintre romani cred ca Guvernul Boc ar trebui sa mai conduca tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x