Antena Căutare

Iarna s-a intors in forta cu ninsori abundente in tara

A venit din nou iarna! Cel putin asta ne da de inteles vremea, dupa ce ieri la munte a nins pentru a doua zi consecutiv. Nu a fost o fulguiala oarecare, ci o ninsoare ca in mijloc de decembrie. In acelasi timp, la ses a plouat si vantul a suflat cu putere. Ce sa mai, e frig de fular, manusi si caciuli.














Risc maxim de avalansa in Muntii Fagaras si Bucegi









Vremea se incalzeste in weekend




In Bucuresti se pare ca ploile ne dau un ragaz. Meteorologii ne anunta ca sunt sanse reduse de ploaie, dar pe timpul zilei cerul se mai innoreaza. Vantul va sufla slab pana la moderat, iar la amiaza temperatura nu trece de 15 grade. Presiunea atmosferica creste de la 747 mm coloana de mercur, valoare sub cea de referinta, de 760mm coloana de mercur.

Nici locuitorii de dincolo de Prut nu pot renunta inca la hainele groase, chiar au nevoie si de umbrele. Vremea este rece, cu nori si ploi in special in jumatatea de sud a regiunii.

Stratul de nori este gros vineri si peste munti. Mai mult sunt asteptate ninsori pe arii extinse in Carpatii Orientali si local ploi, lapovite si ninsori in rest. La noapte precipitatiile se raresc, dar vantul mai are intensificari trecatoare. Veste buna este ca valorile termice sunt in crestere usoara. In weekend norii nu vor lipsi, insa precipitatiile, ploi slabe si la peste 2000 m lapovita si ninsoarea isi restrang aria. Vantul va sufla in general moderat, iar temperatura aerului nu va suferi modificari semnificative de la o zi la alta. Dimineata si noaptea insa, vor fi conditii de ceata pe vai si in depresiuni.

Sambata vremea se indreapta. Soarele se arata peste tot in tara, chiar daca apar si nori, si pe arii restranse ploi slabe in sud-vestul tarii. Dupa-amiaza ploi trecatoare pot fi si in zonele de deal si la munte. La altitudini de peste 2000m mai cad lapovite si ninsori. Vantul bate moderat in regiunile sudice si estice. Temperaturile maxime trec de 10 grade peste tot in tara, chiar si in depresiunile transilvane, si ajung la 16-17 grade pe areale extinse din Campia de Vest si in Campia Romana.

Se opresc ploile si in Bucuresti. 16 grade va fi maxima la amiaza si cerul variabil.

Duminica meteorologii ne promit vreme in general frumoasa, desi vor mai fi unele innorari, iar pe ici pe colo ploi slabe. La altitudini de peste 2000 m inca mai sunt posibile ninsori. Vantul va sufla slab si moderat, dar temperatura aerului mai creste. Maximele ajung in limite normale, de la 12-13 grade in depresiunile din estul Transilvaniei pana la 16-17 grade in vestul tarii, dar si la Tg Mures, Galati, Tulcea. Izolat, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Si in Capitala este vreme placuta, cu soare, vant potolit si 16 grade la amiaza.


VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE IN URMATOARELE ZILE!

foto:Intact Images VIDEO! Accident spectaculos in Cluj-Napoca... Ilfov: TIR cu cartuse de tigari fara timbru, descoperit de garda financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x