”În urma incendiilor produse la locuinţe, în anul 2019, 8 copii au decedat, iar alţi 27 au fost răniţi. Pentru evitarea unor astfel de evenimente, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată orice posibilitatea ca aceştia să-şi pună viaţa în pericol. Totodată, în situaţia în care părăsiţi locuinţa, decuplaţi aparatele electrice sau orice altă sursă de încălzire”, au transmis, joi, reprezentanţii IGSU.
Potrivit acestora, copiii sunt cei mai vulnerabili atunci când se produc incendii produse la locuinţe sau gospodării.
”Este o realitate susţinută de statistici şi anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime în cazul manifestării unor astfel de evenimente”, au mai transmis reprezentanţii IGSU.
Cauzele acestor situaţii sunt multiple, începând de la mijloace de încălzire improvizate, manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcţionează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea coşurilor de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheaţi în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice.
Patru copii au murit într-un incendiu produs, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Timiş.
Copiii, de 4 luni, de 1 an, 3ani şi 6 ani, au fost găsiţi carbonizaţi de către pompierii veniţi să stingă focul.
Copiii au fost lăsaţi singuri acasă, în grija fratelui mai mare, de 14 ani, singurul care a reuşit să se salveze şi care este acum în spital intoxicat cu fum.
Sursa : news.ro
Centru de pregătire pentru supravieţuirea şi salvarea pe mare al NATO, la Constanța... O gravidă a murit subit, la câteva ore după ce a fost externată. Femeia ar fi trebuit să nască în câteva zile. Medicii n...