Antena Căutare

Inca doua cutremure au "scuturat" Romania

Doua cutremure au avut loc astazi, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului. Potrivit directorului Institutului Roman de Seismologie Aplicata, Victorin Toader, maximul a fost inregistrat in zilele de 23 si 24 noimebrie, cand s-au inregistrat 16 cutremure.


Noi cutremure se vor produce in urmatoarea perioada in Romania, insa nu vor depasi 5 grade pe scara Richter, potrivit directorului Institutului Roman de Seimologie Aplicata. Seismologii spun insa ca nu avem motive de ingrijorare pentru ca nu exista pericolul producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

"In perioada octombrie si noiembrie seisimitatea este mai ridicata in zona Vrancea. Statistic seismele mai mari se produc in acest sfarsit de an. Nu este motiv de teama, pentru noi este un moment de analiza. Tendinta e de crestere, dar nu e atat de rapida ca sa apara un seism de peste 7, intr-un timp atat de scurt. Miercuri, cel putin 20 de cutremure au fost inregistrate", a declarat Victorin Toader, citat de realitatea.net.

Pana la finalul anului s-a putea inregistra un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter.

sursa:Jurnalul.ro

Conducerea Politiei Neamt si Aurelian Soric, cercetati disciplinar... Primarii vor aloca un buget enorm pentru decoratiunile de Craciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x