Antena Căutare

Ultimă oră! Încă două persoane au murit din cauza gripei! România e la un pas de epidemie, iar școlile au fost închise

Virusul gripal a mai făcut două victime. Doi dintre cei patru pacienți care au fost diagnosticaţi zilele trecute cu gripă au decedat, potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.

Virusul gripal a mai făcut două victime. Doi dintre cei patru pacienți care au fost diagnosticaţi zilele trecute cu gripă au decedat, potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.

Conform sursei citate, cele două persoane care au murit, în vârstă de 60 de ani, ajunseseră la spital în stare foarte gravă, cu infecţii ale căilor respiratorii superioare. Acestea au fost primele decese din cauza gripei înregistrate la unitatea spitalicească în actualul sezon rece.

"În săptămâna 14-21 ianuarie, s-au înregistrat 87 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 79 au necesitat internare. 72 dintre pacienţii diagnosticaţi cu IACRS au vârste cuprinse între 0 şi 14 ani. În aceeaşi perioadă au fost diagnosticaţi cu pneumonie 106 pacienţi (96 copii) şi au fost confirmate 4 cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 şi 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienţilor. Niciunul dintre cei 4 pacienţi nu fusese vaccinat antigripal", se precizează într-un comunicat de presă transmis de SCJU.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa a decis interzicerea accesului vizitatorilor în incinta unităţii medicale începând de joi, din cauza numărului crescut de pacienţi diagnosticaţi cu viroze.

Un număr de 34 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Toate școlile, închise până luni. Când se recuperează orele pierdute de elevi... E jale! 4.600 de români s-au îmbolnăvit de gripă, în ultimele două zile. Spitalele nu mai primesc pacienți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x