- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
A fost foarte greu de suportat viscolul de azi noapte, deoarece vantul sufla cu mai bine de 80 de km la ora, iar nametii au atins in inaltime mai bine de 1m.
Furia iernii s-a resimtit cel mai puternic in judetul Calarasi. Pret de cateva ore bune, vantul a batut in rafale care au viscolit zapada cazuta pe camp si a transformat totul intr-o mare de alb. Pe o sosea troienita din localitatea Galbinasi, soferul unui microbuz plin cu oameni nu a mai reusit sa tina axul drumului si a cazut in sant.
Au fost si oameni care au stat o ora sa astepte interventia utilajelor, pentru ca, desi au fost avertizati ca este posibil ca drumul sa fie inchis, au fost surprinsi in drumul lor si nu au mai putut sa inainteze.
Zeci de politisti au patrulat neincetat in zonele afectate de probleme si au intors soferii din drum.
Din cauza viscolului puternic au fost inchise si patru tronsoane de drumuri nationale din Moldova, iar pe unul circulatia se desfasoara cu dificultate. Restrictii s-au impus si in ceea ce priveste traficul feroviar. CFR Calatori a anuntat ca pana joi seara 17 trenuri care circula pe rute intre Bucuresti si judetele Galati si Constanta sa-si intrerupa activitatea.
Prapadul care s-a abatut asupra Baraganului vine de la ciclonul format in Mediterana si a facut deja ravagii in Bulgaria si in tot Sud-Estul Europei. Ciclonul de export va matura Romania pana joi seara. Va aduce cu el temperaturi de inghet si inca un val de ninsori abundente.
Furtuna la Constanta
Furtuna s-a abatut si asupra Constantei. Valuri inalte de opt metri s-au izbit cu putere de mal, iar vantul a suflat atat de tare, incat nici nu puteai sta in picioare. Portul Tomis si iesirile din oras au devenit locuri unde poti trai aventura vietii tale.
Pe faleza de la Cazino, vantul sufla cu mai bine de 80 de km la ora. Codul portocaliu emis cu o ora inainte de miezul noptii s-a tradus la malul marii prin rafale violente de vant. Valurile inalte s-au izbit cu putere de stanci si, in unele locuri, au fost la un pas sa inghita contructiile de pe plaja.
Intre Eforie Nord si Eforie Sud plaja aproape ca a disparut din cauza valurilor care au adus apei aduse de catre vant pana aproape de aceasta terasa. Chiar daca proprietarii au construit acest zid, ca sa nu se intample ca anul trecut, exista pericolul sa cedeze, daca vantul se inteteste.
Spectacolul unic oferit de Marea Neagra in aceasta perioada a scos din casa si cativa temerari, dornici sa imortalizeze sau sa admire peisajul apocaliptic. In centrul orasului a fost ceva mai bine. Stratul de zapada nu prea gros depus pe strazi le-a permis muncitorilor de la drumuri sa actioneze in conditii optime si soferilor sa ajunga in siguranta la destinatie.
Peisajul spectaculos ascunde, insa, un pericol urias. Prinse in mijlocul valurilor, navele ar putea fi trase in larg si scufundate in mare. Autoritatile au intors de urgenta toate vasele la tarm, iar porturile de la malul marii au fost complet inchise, pana cand furtuna se va domoli