Încă un spital din Suceava intră în carantină. Aproape toți pacienții și mai multe cadre medicale, infectați cu coronavirus

Focar de coronavirus într-un alt spital din Suceava. Aproape toți pacienții și mai multe cadre mediacle au fost infectați cu COVID-19.

Încă un spital din Suceava intră în carantină

„Au fost mai multe cadre medicale şi pacienţi depistaţi pozitiv şi s-a luat decizia carantinării. O parte din personalul medical depistat pozitiv, care este asimptomatic, va rămâne în spital şi va avea grijă de pacienţi”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan.

Un alt spital din Suceava a intrat în carantină. Din cei 41 de pacienţi internați în Spitalul de Îngrijri Paliative Ilişeşti, 31 au fost depistați cu coronavirus, iar din cei 52 de angajaţi ai spitalului, 28 sunt pozitivi.

Potrivit directorului DSP Suceava, atât pacienţii, cât şi cadrele medicale sunt fie asimptomatici, fie au forme uşoare de boală.

În spital au rămas 28 de angajaţi care se vor ocupa, în continuare, de îngrijirea pacienţilor.

„Am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit şi din partea lor să se procedeze aşa”, a mai spus Manuela Trifan.

Ultimele știri