Antena Căutare

Vin zile grele pentru elevii români din clasele primare! Anunțul făcut de Ministerul Educației înainte de prima zi de școală

A fost ultima zi de vacanţă de primăvară pentru elevii din România. Următoarea relaxare va fi în iunie, când începe vacanţa de vară. Până atunci, însă, îi aşteaptă examenele.

A fost ultima zi de vacanţă de primăvară pentru elevii din România. Următoarea relaxare va fi în iunie, când începe vacanţa de vară. Până atunci, însă, îi aşteaptă examenele. Evaluarea Naţională pentru clasele a doua începe marţi. Urmează, pe rând, elevii din clasa a patra şi a şasea.

Parcurile şi locurile de joacă pentru copii au fost pline astăzi. Elevii au profitat la maximum de ultima zi de vacanţă, dar şi de vremea bună de afară.

La munte, pârtiile au fost pline în weekend. Cei mici refuză să pună schiurile în cui. Ba chiar ar da orice ca lecţiile de la şcoală să fie la fel de distractive precum cele de pe pârtii. Mai ales că următoarea vacanţă vine abia la vară.

Până la vacanţa de vara, copiii mai au de trecut si cateva examene. Primii pe lista sunt elevii de clasa a doua, care incep evaluarea nationala marti. urmeaza clasele a patra si a sasea. Luna viitoare vor intra in focul examenelor si cei mai mari. Clasele a opta si a douasprezecea.

Chiar dacă notele de la Evaluarea Naţională nu se trec în catalog, elevii au un stres. Rezultatele sunt comunicate părinţilor, individual, de către învăţător. Subiectele sunt facute după modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Pe principiul "cui pe cui se scoate", Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu vrea să cuprindă în noua lege a educaţiei cât mai multe examene pentru copii. Ca să-i scape stres. Deloc în beneficiul elevilor, spun părinţii.

Asociaţiile de elevi şi-au anunţat nemulţumirile şi cer reformă. Spun că îşi doresc un învăţământ centrat pe dezvoltarea gândirii, NU pe reproducerea de informaţii. La simulările de examene de anul acesta, mai mulţi copii au predat foaia goală. În semn de protest.

UPDATE: Rezultate Loto 5 mai 2019. Loto 6/49: 4,4 milioane euro, Joker: 1,84 milioane euro... Video. Imagini șocante cu Răzvan Ciobanu și alți tineri aflați sub influența drogurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x