Antena Căutare

Începe maratonul de vaccinare în Capitală. Care sunt locurile în care se desfășoară și cât durează programul

Maratonul de vaccinare din Capitală, începe vineri, 7 mai, de la orele 16:00 și se desfășoară până luni, 10 mai, la ora 08:00.

Fată vaccinată de o asistentă
Maratonul de vaccinare din Capitală se desfășoară în perioada 7-10 mai 2021 | Shutterstock

Maratonul presupune vaccinarea cetățenilor cu serul Pfizer, fără programare, în centrele organizate la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Astfel, cei care vor să se vaccineze pot merge fără programare la orice oră din zi sau din noapte, în intervalul menționat.

În timpul maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 vor circula şi noaptea. Vaccinarea se va organiza 24 de ore din 24 în cele trei zile de maraton, cu mici pauze tehnice de curăţenie. Personalul medical va lucra în ture de câte 8 ore, iar în cele două locuri de desfășurare ( Sala Palatului și Biblioteca Națională) se vor organiza în total 50 de fluxuri de vaccinare, potrivit News.ro.

Maratonul de vaccinare se desfășoară la Sala Palatului și la Biblioteca Națională

La Biblioteca Națională se organizează 10 cabinete de vaccinare:

„Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, şi până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti are loc Maratonul de Vaccinare - Ediţia Bucureşti, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Bucureşti sau alte localităţi, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare", a transmis Ministerul Culturii.

Citește și: Ce efecte au în rândul vârstnicilor vaccinurile Pfizer și Moderna. Studiul care aduce clarificări despre eficacitatea serurilor

Maratonul de vaccinare din Capitală include şi Sala Palatului. Aici se organizează 40 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech. La eveniment participă 1.200 de voluntari.

Citește și: Premierul Florin Cîțu, când am putea reunța la masca de protecție. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Citește și: Ce se întâmplă cu persoanele care fac ambele doze de vaccin anti Covid. Ce trebuie să știi în legătură cu carantinarea

Cei care se vaccinează au parte și de program artistic

Cei care vor merge să se vaccineze vor avea parte zilnic şi de un program cultural. Violonistul Alexandru Tomescu va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 9 mai, de Ziua Europei.

„Aşa cum avem dreptul la cultură, avem şi dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente. Şi eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a completat ministrul Culturii.

Potrivit datelor oficiale, vaccinul Pfizer BioNTech are o eficacitate de 95%, tipul de vaccin este ARN mesager, se administrează în 2 doze, cu o diferență de 21 de zile între prima doză și rapel, poate fi stocat la -80 de grade Celsius timp de 6 luni și la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius timp de 5 zile.

Maria Rogojan, excelența răsplătită de italieni la doar 14 ani... Programul Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai. Care sunt condițiile de participare și ce produse sunt puse în j...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x