Antena Căutare

ÎNGRIJORĂTOR! De ce tinerii locuiesc cu părinții

Aproape jumătate dintre tinerii adulți din Europa trăiesc cu părinții lor, indicând un nivel record de dependență, cu implicații sociale și demografice sumbre pentru continent, sugerează noi date, preluate de The Guardian.

Aproape jumătate dintre tinerii adulți din Europa trăiesc cu părinții lor, indicând un nivel record de dependență, cu implicații sociale și demografice sumbre pentru continent, sugerează noi date, preluate de The Guardian.

Publicat marti, unul dintre cele mai complexe studii sociale, realizat în 28 de țări europene, arata că procentul de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care locuiesc încă cu părinții lor a progresat la 48% ( 36,7 de milioane) până în 2011, pe masura cresterii gradului de privațiuni și a ratei șomajui, care s-au accentuat pe parcursul a cinci ani de criză economică.

Potrivit datelor agenției UE Eurofound, obținute de The Guardian, puține țări sunt imune la acest fenomen care nu afectează doar țările mediteraneene împovărate de datorii. Cifrele indică creșteri importante ale numărului de tineri de peste 20 de ani care locuiesc cu părinții în țări precum Suedia, Danemarca, Franța, Belgia și Austria. În Italia, aproape patru cincimi (79 %) dintre adulții tineri locuiesc alături de părinți.

Cu toate acestea, țări precum Germania, Olanda, Irlanda și Marea Britanie au înregistrat în aceeași perioadă scăderi ale numărului de tineri aflați în această situație, iar în Marea Britanie numărul acestora a scăzut de la 30% la 26%. Potrivit The Guardian, aceste date subliniază situația dificilă a "Generației Y", mai bine educată decât cea a strămoșilor săi, însă condamnată la perspective mai sumbre decât generația părinților.

În plus, fenomenul tot mai accentuat al adulților care trăiesc alături de părinți a generat temeri cu privire ratele natalității și la cele demografice într-un continent aflat în curs de îmbătrânire. Tendința de dependență de părinți, susțin autorii studiului, nu poate fi explicată doar prin creșterea numărului de persoane care studiază pentru o perioadă mai mare a vieții, în condițiile în care milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani trăiesc în aceeași casă cu părinții.

Citește AICI continuarea articolului.

Români arestaţi în Austria pentru trafic cu droguri. Iată ce au descoperit polițiștii... Singurul sat din România care are 28 de biserici!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x