Antena Căutare

Inspirații greșite de pe internet! Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac adolescenții

Social Media este un subiect intens dezvoltat, dezbătut dar merită tot interesul. De ce? Pentru că în zilele noastre, copiii, tinerii, îşi aleg modele de viaţă de pe Internet. Când spunem modele de viaţă ne referim la oameni mai mult sau mai puţin cunoscuţi care ajung să le ghideze exitenta şi deciziile. Şi practic, totul depinde pe cine ascultă. Ceea ce pentru părinţi e un coşmar.

Galerie
Inspirații de pe internet

În căutarea unor modele de viaţă, tinerele şi în special adolescentele, se inspiră de pe internet. Şi, mai ales, în ceea ce priveşte machiajul. Însă, cum informaţia este foarte multă, nu putem extrage mereu ceea ce este corect. Aşa că vom afla ce este bine şi ce este rău în ceea ce priveşte machiajul de la Roxana Dumitru, makeup artistit cu 13 ani de experienţă în domeniu.

„Inspiraţia vine cumva dintr-un machiaj mai extravagant, inspiraţia de Instagram, dintr-un machiaj dragqueen acela fiind făcut pentru scena, a adus asemenea exagerări și în machiajul de stradă. Exagerările ar fi, spre exemplu, sprâncenele. Extrem de conturate, linia perfecta, niciodată o sprânceană nu va arăta aşa şi nu înţeleg de ce cineva ar vrea să arate aşa ziua. O altă exagerare este iluminatorul care este dat extrem de mult în zone total nepotrivite”, a spus Roxana.

Aici este şi răspunsul: în tutorialele de pe internet găseşti, în mod normal, doar o parte a feţei machiată. Ochi, buze, sprâncene care nu sunt apoi arătate în perspectivă.

Când vine vorba de intervenţii estetice, medicii reuşeşesc totuşi să convingă majoritatea pacientelor să renunţe la ideile pe care le aveau la intrarea în cabinet şi să îşi corecteze micile imperfecţiuni într-un mod cât mai puţin vizibil. Cum fac asta? Prin "explicarea în faţa oglinzii".

Şi dacă am înţeles cum e cu practica, să vedem cum e şi cu teoria. Psihologii ne spun că modelele pe care copiii şi adolescenţii şi le aleg de pe internet sunt, de cele mai multe ori, superficiale. Aceste lucruri sunt greu de controlat. Dacă în viaţa reală, părinţii pot cunoaşte prietenii care frac parte din aturajul copilului, viaţa online este greu de verificat. Singura soluţie este ca adolescenţii să înţeleagă faptul că nu tot ceea ce se vede pe internet este adevărat sau.valabil.

Au fost sechestrați în pădure de către tăietorii de lemne din România. Experiența de neuitat a unei echipe de jurnaliști... Românii investesc puţin şi rar în reamenajarea locuinţei! Tinerii, însă, sunt mai deschişi ideii de schimbare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x