Antena Căutare

Investiții imobiliare – când este cel mai bun moment să cumperi?

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în imobiliare. Unii preferă să investească strict pentru imobiliare în care să locuiască permanent, în timp ce alții preferă să le achiziționeze pentru a le închiria. Însă, tu știi când este cel mai bun moment să cumperi un imobil?

imagine cu un bloc
Descoperă tot ce trebuie să afli despre investițiile imobiliare

Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori, inclusiv de locul în care vrei să locuiești, de suma de bani pe care o ai de investit, de tipul de proprietate pe care dorești să îl achiziționezi și de faptul dacă vei cumpăra o casă sau o proprietate pentru investiții. Dacă te gândești să investești în imobiliare, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a lua orice decizie.

Când este cel mai bun moment să investeși în imobiliare?

Piața imobiliară începe să revină la viață odată cu apariția primăverii. În sezonul călduros, casele și apartamentele sunt listate pe piață, crescând astfel cererea, oferta, dar și prețurile. Această perioadă este favorabilă atunci când dorești să investești, dar nu știi cu exactitate ce anume cauți. Piața fiind inundată de tot felul de locuințe, vei putea găsi cu ușurință un model care să se preteze atât nevoilor, cât și bugetului tău.

Cu toate acestea, dacă dorești să investești în imobiliare și urmărești să obții un profit rapid, atunci ar fi indicat să faci acest lucru spre sfârșitul sau începutul anului. Cumpărarea unei case la începutul anului ar putea însemna prețuri mai mici și mai puțină concurență. Pe de altă parte, dacă aștepți până mai târziu în an, ai putea pierde oferte bune.

Tendințele imobiliare nu vor rămâne consistente de la an la an. Înainte de a investi însă, este important să ai un buget suficient de puternic, pentru a face față oricăror evenimente neașteptate, ce pot apărea după achiziționarea imobilului.

Ce buget trebuie să pregătești?

Bugetul este, probabil, cel mai important factor pentru a determina dacă ar trebui sau nu să investești în imobiliare. Nu trebuie să dispui de sume enorme pentru a începe, dar va trebui să ai suficiente finanțe pentru a acoperi suma proprietății și costurile aferente achiziționării. Dacă nu ai economii sau fonduri de urgență, ai putea întâmpina probleme financiare ulterioare.

Ce tip de proprietate cauți?

Va trebui să decizi ce tip de proprietate cauți. Preferi o locuință unifamilială (o casă) sau o clădire de apartamente (o investiție)? O locuință unifamilială înseamnă, în general, că vei deține atât casa, cât și teren aferent pentru o mică curte. O clădire de apartamente îți oferă un loc în care să locuiești, dar nu vei deține și o zonă verde, spre exemplu o curte și grădină.

Ți-ai făcut cercetările?

Înainte de a investi în orice activ imobiliar, este important să-ți faci temele înainte de a semna contractul final. Indiferent că intenționezi să cumperi o casă familială, un apartament sau o clădire de birouri, există câteva lucruri pe care trebuie să le faci.

Analizează piața imobiliară în care intenționezi să investești. Poți face acest lucru cu ajutorul agențiilor imobiliare, fiindcă, de regulă, ele dețin informații complete și exacte, care te vor ajuta să minimizezi riscurile. Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, vor fi necesare vizite și inspecții la proprietăți. Acest lucru te va ajuta să identifici potențialele probleme ale investiției pe care intenționezi să o achiziționezi.

Există și alte opțiuni?

Există întotdeauna opțiuni atunci când alegi să investești în imobiliare. Ai putea să cauți inchirieri apartamente bucuresti în loc să cumperi. Să închiriezi o locuință, este mai ieftin decât să o cumperi. Mai ales atunci când intenționezi să locuiești într-o anumit zonă pentru o perioadă scurtă de timp.

Cu toate că începutul, mijlocul sau sfârșitul de an par a fi momente potrivite pentru face investiții imobiliare, atunci când deții o sumă mare de bani, cu ajutorul firmelor specializate, vei putea găsi cele mai bune oferte. Vei deține astfel pulsul industriei imobiliare, pentru a ști care este momentul oportun în care să investești.

(P) Noblivio - solutia ta pentru cadouri memorabile... Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x