Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Klaus Iohannis: ”Sunt necesare măsuri mai ferme”. Noile restricții ar putea intra în vigoare luni, 9 noiembrie

Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, președintele Klaus Iohannis cere măsuri mai ferme, care să intre în vigoare începând cu data de luni, 9 noiembrie 2020.

Pe fondul creșterii caurilor de COVID-19, președintele Klaus Iohannis cere măsuri mai ferme

Profimediaimages.ro

„Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.”, a spus Klaus Iohannis.

Toate măsurile cerute de președinte urmează să fie propuse în Ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe. Ludovic Orban anticipează că acestea vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie 2020.

Aproape 10.000 de noi cazuri de COVID-19

Joi, 5 noiembrie 2020, au fost depistate 9.714 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Tot la această dată, COVID-19 a provocat 121 de decese.

Citește și: Președintele Iohannis promite locuri noi la terapie intensivă

Până atunci, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane purtătoare de noul coronavirus (COVID – 19).

Mai multe detalii despre restricțiile COVID-19 cerute de Klaus Iohannis în videoclipul următor:

Recomandari