La un pas să-şi piardă piciorul. În România, i s-a spus că are cancer osos, dar în Italia, a aflat că e perfect sănătos!

 

Un adolescent a fost la un pas să-şi piardă piciorul, după un diagnostic greşit pus în România. Un medic i-a spus că are cancer osos, după ce i-au fost făcute analize la un laborator din Capitală. Pentru băiat, ar fi urmat o perioadă lungă de chimioterapie şi chiar o măsură extremă, recomandată de un cadru medical: amputarea piciorului.

 Dar părinţii au cerut şi opinia medicilor italieni, care au susţinut că adolescentul este, de fapt, sănătos. Un tată cât un munte îşi găseşte cu greu cuvintele prin care să descrie drama copilului său. La 17 ani, băiatul, care avea de ani buni o tumoră la picior, a ajuns la un medic dintr-un spital privat din Capitală.

Tatăl băiatului a sesizat Colegiu Medicilor din Bucureşti

Totuşi, după operaţie, analizele făcute la un laborator care colaborează cu spitalul au arătat un diagnostic crunt.  Laboratorul unde s-au făcut analizele este chiar în curtea spitalului Matei Balş, din Capitală. Numai că medicul care a pus diagnosticul nu a mai fost văzut de aproape trei luni de zile.

Deşi, practic, lucrează la doi paşi de laboratorul privat. Adică la spitalul Colentina. După noul diagnostic, adolescentul ar fi trebuit să înceapă chimioterapia. Părinţii au refuzat tratamentul şi au plecat la o clinică din Italia. Un medic de acolo a răsturnat diagnosticul specialiştilor români. Analizele repetate în Italia au confirmat că tumora a fost una benignă. Tatăl băiatului a sesizat Colegiu Medicilor din Bucureşti, care a demarat o anchetă.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe