Căutare Live

Legume ciudate în serele din Buzău! Ce vor găsi românii în piețe, în curând

În serele Staţiunii de Cercetare din Buzău, răsadurile se întind cât vezi cu ochii. Aici poți vedea cele mai bizare legume din toată țara! Ce anume le face deosebite?

În serele Staţiunii de Cercetare din Buzău, răsadurile se întind cât vezi cu ochii. Aici poți vedea cele mai bizare legume din toată țara! Ce anume le face deosebite?

În Buzău există un loc unde cresc cele mai bizare legume, de care românii nu prea au auzit!

Aici se găsesc tomate de diverse culori, de la tomata clasică roşie, la cea galbenă şi chiar şi cea roz. De asemenea, aici mai cresc tomate de tip cherry, cafenii, galbene, rotunde, clasice şi roşii.

Tot aici, cercetătorii buzoieni se laudă cu spanacul de Malabar, care conferă o aromă foarte plăcută, busuoicul, care, pe lângă tomate, potenţează gustul şi aroma acestora şi o nouă plantă, susanul sălbatic, care conferă o culoare deosebită preparatelor.

Pe lista se adaugă şi castravetele amar, dar şi cel ţepos. O combinaţie între gustul de banană, lămâie şi castravete clasic. Oricum, fiecare ingredient are proprietăţile sale speciale!

Tot aici găsim și busuiocul japonez și susanul sălbatic, care este foarte eficient împotriva problemelor la nivelul pielii, bun pentru consum, are o aromă specială, iar combinat este foarte uşor de tolerat şi de asimilat.

Aceste legume conţin foarte multe minerale, vitamine, antioxidanți, sunt o peliculă care porneşte dinspre interior spre exterior şi ne protejează de toate acţiunile un pic mai agresive din ziua de astăzi.

Din păcate, legumele speciale nu ne vor ajunge prea curând pe mese. Cercetătorii buzoieni trebuie să obţină certificate de omologare pentru fiecare în parte, altfel nu vor avea cum să le vândă.

„N-am consumat nimic, vă jur pe viaţa mea!“. Un tânăr, prins drogat în trafic! Un polițist l-a filmat! – Video... Ultimă oră! Locomotiva unui tren cu 350 de călători a luat foc, în Prahova...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri