Antena Căutare

Locul de muncă part-time la care poți câștiga mai bine de 4000 de lei pe lună. Ce presupune job-ul

Multe persoane sunt nevoite să își ia un job part-time pentru a face față cheltuielilor lunare. În mod suprinzător, opțiunile nu sunt deloc neglijabile.

un barbat intr-o geaca neagra care numara bani de 200 lei Galerie
Multe persoane sunt nevoite să își ia un job part-time pentru a face față cheltuielilor lunare. În mod suprinzător, opțiunile nu sunt deloc neglijabile. | Shutterstock.com

În funcție de abilități și numărul de ore lucrate, veniturile extra pot depăși suma de 5000 de lei pe lună. Cele mai mari câștiguri sunt în IT și HoReCa.

Printe cele mai apreciate locuri de muncă part time se numără cel de casier, lucrător comercial. Unii români preferă să dea meditații în privat sau să presteze servicii de curierat.

Citește și: Cât câștigă angajații localurilor din Mamaia de Nord. Câte ore se lucrează, de fapt

Locul de muncă part-time la care poți câștiga mai bine de 4000 de lei pe lună

Totuși, dintre job-urile part-time, unul se evidențiază tot mai tare. Este, de altfel, și unul dintre cele mai comune locuri de muncă cu jumătate de normă la care apelează românii: șofer taxi/ ride sharing.

Șoferii de taxi sau ride sharing nu au un salariu fix. Câștigurile sunt calculate în funcție de numărul de curse efectuate și de diferitele bonusurile oferite în cadrul curselor.

Principalii factori care decid câți bani se câștigă sunt numărul de kilometri parcurși, timpul de lucru, numărul și tipul curselor. Astfel, sumele diferă de la o zi la alta, dar și de timpul zilei când șoferii ies la lucru.

Orele de vârf chiar pot să facă diferența la capitolul cât se câștigă, în special în orașele aglomerate, cum este București. Orele de vârf sunt cele din intervalul orar 07:00 – 11:00 dimineața și 16:00-20:00 în timpul săptămânii.

Citește și: Locul de muncă unde poți câștiga până la 2.000 de euro pe lună. Nu trebuie să ai studii superioare

Conform site-ului facibanionline, un șofer Uber care lucrează 8h/ zi, cel puțin 5 zile/ săptămână și face un minim de 20 curse poate ajunge la un salariu Uber de aproximativ 5000 – 6000 Ron.

În suma menționată sunt incluse și bonusurile aferente numărului de curse pentru o medie de 300 de kilometri pe zi. Regulamentul spune că, dacă un șofer de Uber în România efectuează un număr de minim 500 de curse pe luna, acesta va mai primi și un bonus de 1000 de lei.

Șoferii Bolt par să aibă un venit și mai mare. Aceștia pot câștiga 4.000 de lei, fără bonusuri, pentru 40 de ore pe săptămână, adică puțin peste 5 ore pe zi. Dacă se adaugă bonusurile, atunci suma urcă la 6.000 RON.

Pe lângă sumele de mai sus, șoferii pot face bani frumoși și din bacșișul pe care clienții îl lasă la finalul curselor.

Citește și: Care e cel mai bine plătit loc de muncă în aviație. O meserie o întrece pe cea de pilot la capitolul salariu

O turistă a avut o surpriză neplăcută după ce și-a închiriat două șezlonguri pe o plajă din Costinești. Cât a avut de pl... Zona din România unde este ger, în plină caniculă. S-a înregistrat -1 grad Celsius!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x