Live acumMarea Unire ZU
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Redeschiderea restaurantelor, imposibilă în aceste momente. Ludovic Orban anunță controale drastice: ”Nu putem majora amenzile, dar putem să intensificăm verificările!”

Restaurantele rămân închise în perioada următoare, potrivit anunțului făcut de premierul Ludovic Orban, care a anunțat controale drastice peste tot unde există informații că regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului sunt încălcate

Redeschiderea restaurantelor, imposibilă în aceste momente. Ludovic Orban anunță controale drastice: ”Nu putem majora amenzile, dar putem să intensificăm verificările!”

„Luăm în calcul intensificarea controalelor peste tot unde avem informaţii privitoare la încălcarea regulilor inclusiv în ceea ce priveşte terasele. Să ne asigurăm că patronii, managerii sunt implicaţi în respectarea regulilor. Nu putem modifica cuantumul amenzilor, în urma deciziilor Curţii Constituţionale decât prin lege adoptată în Parlament.

Toate amenzile le dăm în baza Legii 55 şi nu putem da amenzi mai mari decât cuantumul maxim stabilit prin această lege. A existat o încercare de a se introduce şi în legea actuală pentru încălcări a izolării, a existat o încercare de a creşte un pic amenzile, dar nu s-a reuşit, Parlamentul este suveran în urma deciziilor CCR privitor la toate aceste aspecte legate de partea punitivă. Noi respectăm prevederile legii.

Avem la dispoziţie şi alte pârghii, suspendarea autorizaţiei de funcţionare. Aici am avea nevoie de un sprijin mult mai serios din partea primarilor pentru multe tipuri activităţi autorizaţia de funcţionare este emisă de primării şi primăriile au puterea de a suspenda autorizaţiile de funcţionare şi cer concursul tuturor primarilor”, a declarat prim-ministrul.

România a depășit 37.000 de cazuri de coronavirus duminică, 19 iulie

Până duminică, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Recomandari