Antena Căutare

Mai 2010, luna protestelor. Vezi calendarul grevelor

Luna mai 2010 va fi una a pichetelor, a marsurilor, a protestelor si a mitingurilor. Bugetarii din administratie si invatamant sunt nemultumiti de legea salarizarii unice. Pe langa acestia, in luna mai, ameninta sa iasa in strada fermierii si crescatorii de bovine.

In perioada 3-7 mai cate 150 de functionari publici ai Federatiei Columna, afiliata la CNSLR Fratia, vor picheta timp de 2 ore, zilnic, sediul Guvernului. Protestatarii cer revenirea la veniturile de anul trecut si respectarea contractelor colective de munca.

Miercuri, pe 5 mai, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie va incepe greva generala. 50.000 de angajati din diferite primarii si consilii locale nu vor lucra. Fuctionarii publici sunt nemultumiti de disponibilizarile anuntate, de eliminarea unor sporuri salariale si neplata orelor suplimentare.

Si sindicalistii Cartel Alfa vor sa organizeze un mars in jurul Parlamentului, in perioada 10 - 15 mai, adica in zilele in care legea unica a pensiilor urmeaza sa fie supusa votului.

Nu doar bugetarii sunt nemultumiti. Federatia Agrostar a anuntat ca, pe 11 mai, peste 4000 de fermieri vor protesta in Capitala daca Ministerul Agriculturii nu va excepta micii producatori de la inregistrarea la Registrul Comertului pentru a vinde in piete.

Si crescatorii de bovine sunt nemultumiti de faptul ca nu si-au primit subventiile nationale si pe cele provenite de la Uniunea Europeana. Ei au amenintat ca, in perioada 15 - 21 mai, isi vor aduce animalele in Piata Victoriei.

Nici in Educatie lucrurile nu stau mai bine. Dascalii ameninta ca vor boicota sfarsitul anului scolar si vor intra, la sfarsitul lunii, in greva generala pe timp nelimitat daca nemutumirile lor in legatura cu Legea Educatiei nu vor fi luate in seama.

O alpinista din Cluj a murit in Muntii Fagaras... Tragedie: Alpinista disparuta in Muntii Fagaras a fost gasita moarta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x